Dobry vecer,
mam tri deti a po navsteve zname sme si odnesli zvlastni potiz. Nejdrvi zacal nejstarsi a to hned druhy den celkovou slabosti, bolesti celého tela, sklenenyma očima a hlavne silene vysokou teplotou celého tela. Jenze po zmereni teploty / 3mi ruznymi teplomery/ jsem namerila max 37,2. Druhy den zacal s tim stejnym i další a treti den i nejmladsi. Priznaky jsou stejne. Když na ne sahnu tak mají prez 38 ale při zmereni kolem 37. Koupila jsem i novy teplomer protože jsem tomu neverila, ale je to tak. Nevim zda mam davat něco na srazeni horecky nebo ne, když ji dle teplomeru nemaji. Jinak nejstersi dva dny zvracel prostredni zvraci po kazdem kojeni /jsou mu dva/ a nejstarsi ma tyhle příznaky 3.den dnes zacal byt uz lepsi /citi se lip, zase zlobi, teplota tela jiz mnohem nižší/ ale zacal mit silenou rymu a sileny suchy kasel. Nase dr. ma dovolenou a zastupujici dr. je dle známých na nic a odeslo od nej spousta mych známých. Zkusila jsem je dnes posadit do vany asi na 5min a musim konstatovat, ze teplota tela pak byla uplne normalni po cele 2 hodiny. Pak se zase zacali "ohrivat"....
Diky moc za reakce. V lekarne mi lekarnice rekla, ze je to normalni vnitrni teplota, ze telo s necim bojuje at ho necham....ale nelibi se mi to zvraceni. Jinak manzel dnes tzv. padl za vlast také se stejnymi příznaky. je mu zle a chce se mu zvracet a me je obdobne. takze to vidim na kolaps nejdyl do zitrka!!
netusite někdo co by to mohlo byt a co s tim? napadlo mne jen v lekarne ještě koupit crp test a kdyztak do nemocnice pro ATB ale nejde mi do hlavy ta horecka bez teploty?
Ještě jednou diky
A není možné,že máš studené/nedokrvené ruce?
Já mám obdobný problém pokaždé,když dětem šáhnu na čelo,ale řídím se naměřenou teplotou v konečníku.Pokud mají teplotu do 38 C,srážet by se neměla.Podle popisu příznaků se u Vás jedná o klasickou střevní chřipku.Takže bych nasadila dietu a upravila pitný ržim na maximum. 😉
Ať jste z toho brzy venku 🙂
Syn to mel taky, jeden den zvracel,teplota 39, a pal druhy den jen "topil" rude tvare, ruce a usi uplne vrave a na teplomeru 38... neverila jsem tomu..merila jsem i 3x za sebou, a porad ho natahovalo...Trvalo to 3 dny,pak jeste 2 dny mel teplotu vecer,ale uz jen klasicky, na teplomeru 37,5 a to i na dotyl sedelo..ale dalsich cca 5 dni byl slaby jak moucha, hodne spal, nechtel jist..Hnusna viroza...
Podle mě je to jen nějaká viroza, teplotu bych nesrážela, pokud opravdu nemají víc než 37,2. Jinak jestli mohu soudit podle sebe, taky mívám občas horkost, potím se, suché rty, je mi horko, ale teplota normální. Neřekla bych, že jsou nutné ATB. 😉