Horečka a puchýřky v pusince u kojence - 20měsíců?

santte
19. říj 2018

Ahoj holky,
mám dotaz 20mesiční dcéra, od úterý máme teploty od 38,5 až po 39,2, na horečku zabíral pouze paralen sirup. Nejdříve jsem si mysleli, že jsou to zuby, chybí nám horní stolička a oční, ale dneska konečně ji manžel předsvědčil, aby otevřela pusinku a má tam puchyřky. Na podnebí a dále v krku... je pátek málem půlnoc. Máme to vydržet a zajet s ní k lékaři v pondělí když nemocné pacienty ordinuje od 13:30 nebo máme zítra naklusat na pohotovost. Dneska večer mě to hodně vzalo, že jsme ji nedonutili otevřít pusinku dříve. Nechce jíst vůbec, jenom piškot s čajem, máme průjem a teploty, nic víc. Žádná rýma, včera zvracela, ale to stejné má i když ji jde zoubek... tak nevím jestli čekat nebo konat. Ještě jsme nikdy neměli angínu, takže nevím ani jak to má nemá vypadat, ale ty horečky to je si myslím, že už dlouho. Fakt nevím. Díky za opovědi Ivet

sudylichozrout
19. říj 2018

@santte teplotu srazej, hlidej ji kuzi, nesmi byt mramorovana. Zitra je sobota, takze jedine pohotovost, pokud se to nezlepsi. At hodne pije.

Muze to byt tohle: https://afty.zdrave.cz/stomatitida-afty/

alcar
19. říj 2018

Horecky od uterka uz jsou dlouho. Vyrazte zitra (dnes) na pohotovost. At ji vezmou CRP. Pokud ma zanet, tak uz bude dostatecne vysoke.

santte
autor
19. říj 2018

Díky moc holky, zítra vyrazíme na pohotovost. Nedávno jsem ji převlekla uplne mokrá, no sjem zvedavá co nam tam zjisti.

alcar
19. říj 2018

@santte mozna nejaka stomatitida s anginou dohromady. Paty den horecek uz nepodcenujte. At to dobre dopadne. Dej pak vedet.

zmrzlinka
20. říj 2018

Hlavme at pije. Chladné nápoje u lednice. A rano běžte na pohotovost.

slimacikmia
Autor odpověď smazal
Zobraz
viridie
20. říj 2018

@santte tvoje dcera má a největší pravděpodobností nemoc "noha,ruka,ústa"
Podivej se ji i na plosky nožiček,ruce-zda tam nemá červené tečky.Pozor,je to echt nakažlivé,my to tehdá s mužem chytli od dcery a to byl.děs
Do pusinky.kup Borax, pomáhají i borůvky-fungují jako dezinfekce.Ve fázi vyrážky už by se to mělo lámat a lepšit.Respektive kožni projevy se mohou.táhnout týdny.At je lépe 🙂

mialagia
20. říj 2018

@santte tipuju to na herpetickou stomatitidu, měla asi teď dcera, pěkný hnus..virus herpes simplex..ale na crp bych jí vzala jestli náhodou to není angína..jinak na tu stomatitidu můžou dát i antivirotika a srážet teplotu a gelik do pusinky..hlavně aby pila a kašovitou stravu, strašně je to chudinky bolí, i jen polikání..dcera to měla po 7 dnech ok a začala normálně jíst..

santte
autor
20. říj 2018

Ahoj holky, tak angina to není, ale crp nám paní doktorka na pohotovosti nebrala. Napsáno máme aktuní zánět dásně, ale jsou to puchyřky v celé pusince aj na dásnu to má a jde nám venku stolička a oční zoubek. Horečky máme stále srážet, kombinovat nurofen a paralen sirup a prý klidne nurofenu více, protože jsem řekla, že nurofen nám nezabírá, 20 měsíců 11 kg, klidne i 4ml. Proti těm ložiskám nám doporučila Aloclair gel nebo Mundisal, čaj heřmánek, koupili jsme Aloclair. Mě to příjde na tu stomatitidu. Kašovitá strava, hodně pít. Jsem rada, že dneska snědla trošku polévku z hokaida a pak ted večer piškoty namočené v čajíku. Všem Vám děkuji za postřehy, jsem zvědavá v pondělí na lékaře, určitě nám doporučí i nějaké homeopatika nebo něco jiné. Určitě ještě napíšu, jak jsme uspěli u něj. 🙂

zelenaesmolda
20. říj 2018

@santte bylo davno prokazane,ze homeopatika nefunguji,obsah lecivych latek v nich je asi jako kdyz kapnes nekolik kapek proti kasli do bazenu...

dvojka
20. říj 2018

U nás se takhle projevila virová angína, ale to píšeš že u Vás neni. Na boláčky jsme tenkrát používali mundisal gel a na horečku to jsme střídali ibalgin sirup a panadol čípky . At jste brzy v pořádku 🙂 .