Holky berete děti ven i s antibiotiky?

Včera v 10:05

Ahoj maminky, syn nyní dostal ospen, má 3,5 roku.
Doma mi opravdu nevydrží, myslíte, že třeba na procházku můžeme? Antibiotika měl asi jednou za celou dobu a to když byl miminko, zavřený v kočárku. Jde mi právě o sluníčko, má být fakt krásně, ale nechci mu tím nějak “ublížit”
Děkuji všem a přeji hezký den🌷🌷🌷

eldoradoh
Včera v 10:15

Nebrala bych. Antibiotika jsou z nějakého určitého důvodu (nepíšeš jakého, angína, spála?) Ani náhodou, pokud je dostal teď někdy.

exbordelar
Včera v 10:25

1. Z jakeho duvodu ty atb bere?
2. Pokud klasika - bakterialni ryma a kasel, a ted uz je mu dobre, nema teploty, tak bych ho ven na cerstvy vzduch na prochazku vzala.
Ono se lehce rekne - dodrzujte klidovy rezim, ale kdyz ma nekdo akcni decko, ktere ani doma neni v klidu, splha kvuli nevybite energii po nabytku a doma akorat vse demoluje, tak naopak mu ten venek prospeje 👍🏼 dve kratke hodinove prochazky bych normalne zaradila.

autor
Včera v 10:29

@exbordelar Streptokok holky

autor
Včera v 10:30

@exbordelar Taky si právě říkám, jen mu nechci nějak “ublížit” on je fakt velký číslo. Antb dostal včera teprve, ale je úplně v pohodě, žádná rýma, kašel ani teploty nic..

eldoradoh
Včera v 10:34

v tom případě bych ho třeba v neděli ven vzala. Nepsala jsi důvod, pokud je má jen na "přeléčení" a žádné příznaky nemá, tak procházka v klidu asi neuškodí.

pilzzee
Včera v 10:51

Ven vzdycky za jakyhokoliv pocasi, pokud nema teplotu, nezvraci, neni mu vylozene spatne. I nemocny dite potrebuje na vzduch.

j.a.n.i
Včera v 10:58

Pak byla spis blbost mu davat ty atb, něž resit, zda s nima může ven 🤔

exbordelar
Včera v 11:22

@j.a.n.i mozna ze byl prenasec a nakazoval cleny rodiny 🤷‍♀️

boruvkovykoblizek
Včera ve 12:37

Tak hlavně počkej až ty atb bude brát aspoň pár dní aby se uzavřel cyklus množení baterii a případná infekčnost dílky nasazeným atb. Je super, že synovi nic není, ale může nakazit někoho jiného, který už na tom tak dobře nebude.

me_druhe_ja
Včera ve 12:48

Syn bere atb často, ale vždy na zánět středního ucha, který má z rymy. První dva dny má většinou horečky a není mu dobře, takže je doma. Pak už je úplně v pohodě a normálně ven chodíme. Atb mívá 5 dní.

jirovapa
Včera ve 14:54

My děti s antibiotiky ven nebereme a snažíme se dodržovat klidový režim. Zrovna včera obě děti dobraly antb., ven půjdou až cca v neděli na chvíli (hodinku max). Tělo má po nich ještě oslabenou imunitu, tak ať hned zase něco nechytí.

llluckaaa
Včera v 17:18

No a v pribalaku je co? Smí se s nimi na sluníčko? Já třeba měla po takové jedné procházce s ATB na slunci rudy ksicht, tak ať se ti taky nějak neosype. A nebo jít ven, když bude pod mrakem.