Hnis z očí u roční holčičky, máte zkušenost?

klar2
3. bře 2015

Ahojky holky, malé( 12mě.) se začal dělat hnis z očí. Je nemocná, má rýmu a kašel už delší dobu. V pátek na kontrole u paní doktorky dostala antibiotika (Fromilid) a kapky na kašel (Pleumolysin). Včera jsem si všimla, že má u očiček jako by často ospalky, ale dnes se jí dělají takové nažloutlé. Po odpoledním spaní měla jedno očičko úplně zalepené a na druhém také ten hnis, ale ne v takové míře.Oči si netře a ani je nemá zarudlé.
Má některá s tím nějaké zkušenosti? Může to být těmi léky, nebo nemocí? Mám zítra běžet k doktorce, nebo postačí zajít do lékárny? Nikdy s očima neměla potíže. Vlastně toto je naše první větší nemoc. ☹

audi1986
3. bře 2015

@klar2 řekla bych, že to bude zánět spojivek (měli jsme od Vánoc už dvakrát a projevovalo se stejně), dostali jsme na to antibiotické kapky do očí a na noc mastičku, takže podle mě určitě zajít k doktorce - hned druhý den po kapání příznaky zmizí, ale je potřeba kapat ještě týden.

lenkavd
3. bře 2015

@klar2 může to být buď z té rýmy a nebo zánět spojivek. Zkus prokápnout očníma kapkama. Když to nepomůže, tak je potřeba zajít k dr. a nechat si předepsat kapičky s ATB. Třeba Tobrex (jestli si dobře pamatuji název)

mysonek
3. bře 2015

@klar2 pokud má rýmu tak to bude zánět spojivek. Pokud to nemá červené, tak nejprve zkus kapky opthalmo-septonex nebo Ocuflush a když to nepomůže, tak budou potřeba antibiotické kapky. Moje malá má od narození problém se slznými kanálky takže jsme si s tím užily dost. Teď měla dlouho klid a nyní má rýmu a pár dní jí taky z jednoho očička teklo a měla i zarudlé spodní víčko. Já mám doma kapky raději vždy připravené, tak jsme kapaly ten ocuflush a kupodivu to pomohlo. Byl zrovna víkend, takže jsem neměla šanci sehnat antibiotika. V pondělí jsem si je napsala (jsem doktorka) a když jsem přišla domů oko bylo dobré, takže jsem je ani nevyzvedla 🙂 Takže je možné že až rýma odezní tak se očičko spraví i samo.

mandala
3. bře 2015

Souhlasím, zánět spojivek, prokapávat kapkami do očí, bývá to nakažlivé.

klar2
autor
4. bře 2015

Tak jsem z toho jelen. Ráno malou budím na léky, a že hned půjdem k doktorce a ona má úplně čisté očička, po hnisu ani památka. Jedno má trochu zarudlé. Tak nevím, mám vyrazit k doktorce, nebo postačí páteční kontrola?

mysonek
4. bře 2015

@klar2 pokud se to takhle zlepšilo tak stačí v pátek. Pokud jí ustupuje rýma tak se to opravdu mohlo zlepšit samo. U nás to fakt naposledy během víkendu také vymizelo a to jsem tomu moc nevěřila, protože má malá špatně průchodné kanálky. A i kdyby jí to trochu zase začalo téct tak to zítra opravdu stačí. Očička to nijak neohrožuje, neboj. Držím palce at je to v pořádku, protože kapat takhle malýmu dítěti něco do očí je opravdový boj, s tím mám spoustu zkušeností.