Hlen ve stolici. Jak moc vadí?

lidija1234
1. zář 2022

Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat jak moc vadí hlen ve stolici? Malej má 11 měsíců a zas posledních pár dní má trošku řidší stolici a má v ní hlen.
Co to může způsobovat ? Mám to řešit ?

martulka88
1. zář 2022

@lidija1234 Hlen má několik důvodů - pitný režim, rýma, střevní viróza či jiné střevní onemocnění. Takže pokud jsou průjmy, hleny, dítě je viditelně nemocné, tak je "něco" špatně.

lidija1234
autor
1. zář 2022

@martulka88 rýmu nemá, málo pije už několik měsíců, jen mě přijde víc protivný jinak vše v normálu až na ten hlen 🤷

lidija1234
autor
1. zář 2022

@martulka88 jinak vyloženě průjem nemá jen to není úplně tvrdej bobek. Nevím jestli to může být třeba i díky jogurtum ? Před 3 týdny byl nemocnej to měj cosi střevního vlastně nám ani neřekli co přesně ale od té doby nemá úplně pevný bobek ale zase ji víc jogurtů a celkově ji víc

martulka88
1. zář 2022

@lidija1234 A nějaká probiotika dostal na zlepšení mikroflóry? To by mohlo být ještě po viróze. Pokud se to bude horšit, byly by teploty apod., tak bych to hned řešila mudr. Ale nechápu, že neřekli, co prckovi bylo.

lidija1234
autor
1. zář 2022

@martulka88 probiotika bere, tak uvidíme snad se to zlepší 🙏

cherie24
2. zář 2022

@lidija1234 a nemůže mu něco vadit ve stravě? Nebo přes kojení u tebe? My s tím teda bojujeme dost, ale malá se i dost kroutí potom,takže u nás to není jen hlen. Je to děs, jednu dobu jsem se bála pomalu i najíst. 🙈

lidija1234
autor
3. zář 2022

@cherie24 malej na umělým mléku ale mm podezření jestli mu nevadí mléčné výrobky🤷ten hlen nemá ale ma už průjem ale to celá rodina takže asi nějaka zas viróza