Ahoj maminky, prosím vás, malá má hlen ve stolici. Kojím, na noc přidávám umělé mléko. Může to být tím?
Hlen ve stolici by být správně neměl, chvilku bych počkala, jestli se to nezlepší, kdyžtak zkusit změnit UM. Nechci Vás strašit, ale u nás takto začínala potravinová alergie ☹
Naší drahé se tak projevovala intolerance mléčné bílkoviny. Zkusila bych vyřadit mléčné výrobky ze svého jídelníčku a také bych změnila umělé mléko na hypoalergenní (HA). Určitě bych to ale nejdřív konzultovala s pediatrem.
ještě tedy počkám a pokud se to nezlepší, budu to řešit... díky!
Malý to měl nedávno taky a bylo to od rýmy,kterou chytil od starší sestřičky...
je pravda, že mi příjde, že je zahleněná. No uvidíme, budu to sledovat...
Mě dětská doktorka upozorňovala, že pokud malý bude mít hlen ve stolici je potřeba jít na stěry a udělat rozbor na viry. Raději zajděte k lékaři. 😉
chtěla bych jenom podotknout, že pokud budete vyřazovat mléčné výrobky a najedete na dietu, nestačí HA mléko. Pokud je to alergie na mléčnou bílkovinu, je potřeba UM s vysoce hydrolyzovanými bílkovinami (např. Nutrilon Allergy Care)
Mala to ma od skoro narozeni, drzim bezmlecnou dietu, ale bez zlepseni, stery v poradku, pediatra to neresi. Prospiva nadprumerne, 7,2 kg ve 2 mesicich, je spokojena, jeste premyslim vysadiit lepek. Kamaradka mi rikala, ze jeji mala mela v pline taky same hleny a zmizelo to s prikrmama. Nelibi se mi to, ale nevim z cehoi to ma.
@petrasipkova1 máte to stejně jako my - syn kadil ke konci už jen hleny, ale prospíval vždy nadprůměrně (v necelých třech měsících skoro dvojnásobek porodní váhy) akorát ho tedy trápily hodně prdíky a bolavé bříško. Vyřazení mléka nepomohlo, začala jsem proto s eliminační dietou a po 11 dnech výrazné zlepšení, za další tři dny úplně bez hlenů. Druhý nejčastější alergen prý bývá vajíčko a pak také sója (sójový leticin je snad ve všem)
@cabota soju nejím, vajíčko také ne ☹ , co jsi všechno vyřadila ? já zkusím ten lepek a uvidíme, ale to už nevím co budu jíst ? ☹ právě že malá je spokojená, nepláče, prdí krásně, kaká po každym kojení skoro, protože hodne jí 🙂
vyřadila jsem mléko a hovězí maso, vejce a drůbeží maso, soju, celkově luštěniny, mořské ryby, ořechy, mák, celer, med. Začala jsem zařazovat a na první pokus - kuřecí maso hned reagoval, tak teď zase čekám, až se dá bříško dohromady. Lepek jsem teda nevyřazovala, měla jsem v plánu, pokud ani toto nezabere, ale naštěstí nebylo třeba. U malého teda byly navíc hrozné koliky, že chudák probrečel skoro dva měsíce. Tak budu držet palce, ať se to zlepší 🙂
@cabota tak to je mazec a co si jedla? vždyt bílkoviny, vápník... já tedy jím mák dost, hovězí maso trochu, ryby ne, drůbeží pořád nejvíc krůtu. budu to muset promyslet a nějak tedy začít redukovat, hlavně ale nejdřív najít čím to nahradit.
Mala to ma taky. Uz skoro dva mesice. Na prdiky netrpi, je plne kojena, pribyva a roste hezky. Zadny exem ani plactivost. Vypada spokojene. Zatim jsem to nijak neresila.
@petrasipkova1 z masa mi zbylo akorát vepřové (teď mi sestra poradila zkusit ještě králíka, ten mě nenapadl), bílkoviny ještě jsou v robi - ale to mi teda opravdu nejede, vápník beru prozatím aspoň v tabletkách. Jím hlavně těstoviny se zeleninou, dušenou mrkev s vepřovým masem, polentu, kapra, avokádo,... dá se vybrat, ale stojí to dost přemýšlení.
Hrdinka je docela přehnané, neměla jsem moc na výběr. 🙂 Inspiraci hledám v receptech pro vegany, na stránkách proalergiky.cz a v některých albech tady. Nějaké potraviny se dají nahradit, něco vypustit 🙂
moje malá měla hlen ve stolici, když byla nemocná - zahleněná, jak to spolykala - tak to z ní potom šlo ven 😒