Hlen v plínce

nesticka
13. črc 2019

Ahoj, nedá mi to nezeptat se. Dcerka má v posledních dnech stolici s hlenem. Někdy je vicemene normální, sem tam smrkanec, občas průjem s hlenem a někdy k tomu i docela pronikave kysele zapacha. Dnes ráno třeba normalni stolice, ale dost zapachala, odpoledne vyprdela jen hlen. Jen ten. Plena čistá a v ní jen dlouhá nudle.
Do minulého týdne to bylo vše ok. Začali jsme s příkrmy měla mrkev, batat, řepu, brambor.. Myslela jsem jestli to není z toho ale teď je asi čtvrtý den bez příkrmu a je to stále. Kojím, jídelníček jsem nijak neměnila, ani jsem nejedla nic neobvyklého.
Nicméně, mám vzhledem k tomu, že si začala dost vehementně sahat do pusinky a vselicos zvykat (včetně prsa), do toho ty průjmy a příšerný denní spaní, pojala jsem podezření na zoubky.. Ale nejsem si úplně jistá, jestli takový hlenita stolice k tomu úplně patří..?? S dr to samozřejmě budu řešit, v pondělí ji zavolám. Jen mě zajímají vaše zkušenosti, rady,..

nesticka
autor
13. črc 2019

Zapomněla jsem napsat, že je jí 5 měsíců. Přes den je normální. Hravá, usměvavá. Usínání Teda děs běs.. Uspavam i hodinu a ve výsledku stejně neúspěšně, takže chodíme zkoušet štěstí do kočárku ven. Jinak se ale chová normálně, není plactiva apod..

simirek1
13. črc 2019

Hlen nesmí být ve stolici, raději navštivte pediatra, at jste klidnější a maličká je v pořádku...

horseska19
13. črc 2019

@nesticka Hlen ve stolici může znamenat alergickou reakci na nějakou potravinu. Syn má alergii na kravskou bilkovinu, vejce a kuřecí a taky jsme tohle v plence ze začátku měli. Společně s průjmem a ekzém. Někdy se mohou objevit i nitky krve.

nesticka
autor
13. črc 2019

@simirek1 já jsem právě byla relativně v klidu když měla ten průjem, protože mi bylo řečeno, že to může být k těm zoubkům a při průjmu se to stává. Ten dneska obsah plenky mě Teda už normální nepřijde no, plenka byla krom toho úplně čistá..
@horseska19 u nás žádný ekzém, žádné bolavé brisko, dneska ani ten průjem, jen samotný smrkanec. Přijde mi to pravé divné.. Kamarádky malý nesnese laktozu a má abkm. Měl šíleně průjmy a hodně ho bolelo brisko a byl neklidný, zatímco Kačenka je úplně v pohode🤔🤔 no v pondělí zavolám hned doktorce, měla jsem to tak jako tak v plánu a jsem zvědavá co z toho bude Teda... 🤷‍♀️🤦‍♀️

hathor86
18. srp 2019

@nesticka dcera ABKM a od narození hlen ve stolici... syn dg. až v 7,5 roce a nikdy hlen ve stolici neměl