Hledám maminku, která by se chtěla podělit o neštovice 🙂 Brno a okolí.
Ahoj, děkuji za zprávu. Četla jsem, že infekční je jen snad první tři dny. Odkud jste? Vadilo by ti, kdybychom se stavili alespoň na chvilku mezi dveře? Mám 3-letého Kubíka.
jsme z Hvozdce.. a nevadilo
To je super 🙂 A kdy se vam to hodi? My se prizpusobime.
zítra dopol, respektive do dvou
jejda, to me mrzi, ja zrovna zitra musim jit do prace a do dvou to zrejme nestihnu ☹ To me moc mrzi. Ale dekuji za nabidku.
ještě napíšu, kdyby byla změna planu..
ok, děkuji. Hezký den
nechci se Vás nějak dotknout, ale nechápu proč cíleně nechat dítě nakazit, já se právě vždycky s dětmi tomuto vyhýbala, ono se to moc neví, ale ty neštovice nejsou zase až tak lehké onemocnění a může to mít i vážné následky,vím o čem mluvím tak ☹ , jako zdravotník jsem pár takových viděla,proč dítě tomu vystavovat?
@lady742 Asi proto, že je lepší je prodělat jako malé dítě, než jako puberťák nebo jako dospělý. U dospívajících a dospělých je vyšší riziko, že bude mít onemocnění těžký průběh (nejen infekce kůže, ale celková závažná infekce, možný je i smrtelný konec).
A chápu maminky, které nechtějí děti naočkovat proti neštovicích-doba chráněné imunity není zatím známa. Takže kdo ví. Možná stejně (i po očkování) onemocní ve třiceti a bude ta žena třeba zrovna těhotná a bude mít strach o své miminko. Naopak imunita u nakažených dětí je doživotní. U atopiků je možné ještě další projevování této nemoci a to pásovým oparem. Takže chápu proč maminky hledají úmyslně děti s neštovicemi.
Přikládám zajímavý článek k zamyšlení.
http://www.vitalia.cz/clanky/ockovani-proti-nes...
vypadáto, že můj prcek, má neštovice, teprve se to rozjíždí