Dobrý den, prosím vás máte někdo zkušenost? Dcera byla nemocná měla rýmu a trošku kašel, ale na antibiotika to bylo . Teď je týden po nemoci kašel ani rýmu nemá, ale její hlas zní jako by si ho vyřvala.. může to být nějaký zánět v krku? Nebo je to normální po nemoci? Děkuji
@palja fenistil brala týden při té nemoci kvůli hlenům.. ale taky se přikláním k tomu že by se to mohlo zlepšit po nějaké době
U nás tak začala nemoc. později se pridala rýma a kasel …
Syn to tak občas má... Je to pro mě důvod odhlásit logopedii, ale pokud to není fáze, kdy fakt nemluví skoro vůbec, tak chodí i normálně do školy, pokud tomu nemá něco dalšího. Občas se rozjede "nachlazení", občas to do pár dní zmizí...
Ostatně sama to znám u sebe - prostě hodně piju a míň mluvím, no.
Ps: mám pylovou alergii. často se mi tohle rozjíždí v době vrcholu alergie. Nechová se to jako alergie, nemizí to po antihistaminiách, ale je to nějak spřažené - pravděpodobně prostě zánět na už před tím předrážděné sliznici.
Ahoj, nemluvila jsem při zánětu hrtanu. Ono to vypadá trochu jako angína, ale je to bakteriální zánět, který je v krku jakoby níž. Byl to vopruz teda, týden jsem šeptala a ta bolest, to fakt nikomu nepřeju. Občas nemluvím/-e, když nastupuje nachlazení.
Nicméně, to dcera může mít i po nemoci. Tělo je oslabené po atb, tak to může být i virové. Zkusila bych pít/kloktat heřmánek (vysušuje, ale zklidňuje) a šalvěj (je to přírodní antibiotikum, dezinfikuje)... pít Vincentku anebo cucat tablety Vincentka (na zvlhčení sliznice - mají různé příchutě). Řebříček je taky dobrý na dezinfekci hrdla, ale to nevím, jestli by dcerka dala. Lipový čaj je taky fajn. Hodně pít a zvlhčovat místnosti, větrat, aby nebyl suchý a vydýchaný vzduch.
Když by to tři dny bylo pořád stejný nebo horší, tak bych šla k Dr.
Šla jsem s ní k doktorce a nakonec má oteklý krk, tak má na to sirup a nesmí řvát..jinak je zdravá
Dcera tohle měla taky po nemoci. Dr řekla, ať moc neřve, jinak by se jí mohly na hlasivkach udělat uzly a musela by jít na obstřik hlasivek. Měla na to fenistil kapky 3x denně a hlas se jí vrátil až za 3 týdny.
Nevím, jestli je u vás to samé, píšu jen naši zkušenost.