Holky, máme herpangínu, vysoké horečky dnes druhým dnem 38-39, prošla jste si tím některá u tak malého děťátka?
Teplota se nedá srazit, máte nějaké osvědčené tipy?🙏🏼🙏🏼🙏🏼
Určitě bych zavolala na pohotovost. Mimčo je dost malý.
@klokanka31
A myslíte, že jsem diagnózu herpangíny určila sama? Samozřejmě, že jsme dnes u pediatra byli.🙂
Máme dávat Panadol+ obklady, počkat do soboty a pokud se stav nezlepší,tak navštívit pohotovost. Chtěla bych ale vyzkoušet vše možné i nemožné, proto zde píšu.🙂 Třeba někomu něco zabralo.
@klokanka31 Predpokladam, ze herpanginu miminku nekdo diagnostikoval, tak uz u lekare byli a autorku spis zajimaji jen zkusenosti maminek, aby vedela, co cekat…
@emamir
Nase mela v nejakych 9 mesicich. Teploty trvaly asi 4 dny, i ke 40, nejdulezitejsi bylo zajistit hydrataci, coz u mininka, ktere strasne boli krk, je potiz. Ale ustali jsme to - snazila jsem se skoro nonstop nabizet prso plus po lzickach caj/vodu. Na horecku proste klasika - stridani Paralen-Nurofen co 4h, vlazna koupel, lezely jsme telo na telo. Je to protivny, nejsou na to ATB (jedna se o virovy zanet, nikoli bakterialni), musi se to proste preckat, po tech 4 dnech to odeznelo samo. Hlavne aby mimco pilo a nejevilo znamky dehydratace (malo pocuranych plenek, apatie, malatnost, vpadla fontanela pokud ji jeste ma), jinak na pohotovost na infuze, aby ho zavodnili.
@lilian2111
Bohužel,dnes jsme byli u lékaře a hořečnatý stav u této virové infekce je prý normální.☹ Máme vyčkat. Akorát bych ráda zkusila vše, přece jen jak píšete, je ještě malé miminko, většinou tato nemoc postihuje spíše starší děti.
@emamir v nemocnici malé dávali takový ty sáčky do mrazáku do třísel, nepříjemný, já vím. Svléknout do plenky, aby se tělíčko neohřívalo. Kombinovat panadol, paralen/nurofen… a kdyby to fakt nešlo dolu, tak asi ta nemocnice. 🙁 ale věřím že to doma zvládnete.
Hlavně hodně pít, jist alespoň presnidavky nebo mliko (um/mm)…
@anis87
Jste zlatá! Děkuji. Přesně něco takového jsem potřebovala přečíst. Tak dám tomu šanci, snad to do soboty vážně klesne. 🙏🏼 Zavádíme čípky Nurofen, Panadol sirup nám malý nechce sníst (zřejmě kvůli tomu krku). Jinak jak píšete, u tak malého děťátka je to boj. Syn ještě neumí pít z hrnku (pořád jsme u kojení, sem tam něco ochutnáme), tak se taky snažím nabízet prso, dávat vodu či čajik po lžičkách, ale moc tomu nedává, pořád pláče... No už aby to bylo za námi! 🙏🏼
Syn ji mel nedavno. Horecky trvaly asi čtyři dny a ze zacatku se nam je jakž takž podarilo srazit, pak jsme ale zacali kombinovat paralen sirup s nufenem a bylo po problemu 😊
@emamir Panadol jsou i cipky, tak pokud se vam nedari do malickeho dostat sirup, muzete koupit cipky. Nurofen (ibuprofen) se dava po 8 hodinach, Panadol/Paralen (paracetamol) po 6 hodinach, pokud se stridaji tyto dve latky, tak by mel byt dodrzen odstup alespon 4 hodiny. Obecne se nedoporucuje srazet leky teplotu, je-li nizsi mez 38,5, nicmene ja se priznam, ze jsem ji to cca ty 3 dny davala proste na stridavku co 4 hodiny, i kdyz byla teplota treba “jen” kolem 38, protoze obe latky pusobi i proto bolesti a Nurofen ma i obecne protizanetlivy ucinek. Trvani nemoci nam to nezkratilo, ale zmirnilo to symptomy, hlavne tu bolest v krku a vzdy cca 1-2h po tom leku se poradne najedla a napila (tolik ji to polykani nebolelo). Moc moc drzim palce, at je co nejdrive lepe a at to ustojite doma 🍀
@emamir Máš foto?
Šestá nebo sedmá nemoc mě napadla také, většinou to tak bývá, že po horečkách vyskočí vyrážka. Ale nám dr. diagnostikovala herpanginu, tak nevím, zda je to běžný průběh.🤷🏼♀️
@petramana taky bych řekla 🙂
@emamir Nebylo by lepší místo koníka řešit to na pohotovosti?