Ahojky,zabíral někomu hermankovy čaj na zácpu? Dávám mléko od hipp,bio gaiu a jediné co nám vždy pomůže je až rourka.Chudák to má vždy hrozně tuhé :(
Lepší je pro dítě nutrion my máme panem v pohodě
Heřmánek na zácpu nezabírá.
Nesouhlasím.
Dcera byla na nutrilonu a problémy se stupňovaly tak dlouho, až jsme naopak přešly k hipp bio combiotic, dodávaly laktobacily navíc a bylo do dvou týdnů po problémech. To jen k tomu, že "lepší je nutrilon", to je blbost. Každému dítěti sedne něco jiného, a nutrilon naopak hodně maminek zklamal. Zkusit ho samozřejmě můžeš, ale moc si od něj neslibuj. Hipp je špička, je tam i vláknina a laktobacily, to jen na okraj.
Dále heřmánek na zácpu ZABÍRÁ. Naopak, má vyloženě projímavé účinky, a neměl by se pít kontinuálně. Já na radu lékařky jednou denně dala 30ml odvaru do vody a do toho rozdělala UM. Po heřmánku se dcera doslova PO... Ale přišlo mi to naopak takový moc driácký. Proto jsem nakonec změnila mléko.
Do té doby, než jsem našla heřmánek a hipp, používaly jsme rourku jednou denně na vykakání a v pohodě. Na nic si nezvykla, žádné negativní účinky. Jakmile zabral heřmánek a pak hipp, začala kakat krásně sama. Než ho nechat trápit, klidně jednou denně rourku použijte. Stejně to obvykle jen podráždí svěrače, které pak syn zatne sám a vykaká se aktivně.
Vám bych teď radila zkusit ten heřmánek, a zkusit jiné mléko, prémiové řady. Pokud má Hipp delší dobu a ucpává, může to samozřejmě mlékem být.
co radši probiotika?
Taky jsem zastáncem probiotik, mám chlapečka a budou mu 3 měsíce. Fakt jsem si prošla prdíky a vyzkoušela všechno, vše možné kapičky. Nakonec, mám bebu optipro, každý večer do lahve přidám probiotika a pár kapek biocalmu a kaká sám, ob den a krásně prdí. Bohužel, každé mimi je jiné, ne každému zabere to samé a někdo si tím prostě musí projít. Hlavně, než vyzkoušíš fakt vše, tak už prdiky přejdou samy 😉 dobrý je i hodně cvičit s nožkama před papáním, to pomáhá dost a nosit na tygříka.. rouku jsem taky používala, ale když byl fakt malinký, pak už jsem se bála aby si nezvykl...
A ještě k tomu čaji, u nás ať fenyklový nebo heřmánek, udělal ještě větší zle...
ještě kmínovej čaj se doporučuje někde..ale nevím🙂
každopádně probiotika jsou strašně důležitý, nejen na trávení, to by se mělo doplňovat celoživotně, protože to úzce souvisí s imunitou;) a lidi, který to nedoplňujou cíleně jsou většinou vybakteriovaný...
No, ale probiotika je ta biogaia, takže ty už dává.
tak třeba nejsou úplně dobrý, nebo je to slabý...onproblém bude i jinde
@normalnimatka Já dávala laktobacílky od swiss a zabiraly krásně, s bio gaiou zkušenost nemám, jen vím, že je nehorázně předražená. Tak zkusit, no... A vydržet aspoň měsíc. Pak může maminka nasadit aspoň trošku zeleniny a to pomáhá dost.
Ahoj dceru jsem teda kojila ale měla zácpu z laktózy!! Zkus mlíčko bez bkm. Vyzkoušeli jsme všechno...do 1,5 roka nezabralo nic. Až odstavení a pak mi to došlo🙂
Dávám bio gaiu a lactobacily od biopronu,ale to jen tak 2x do týdne.Teď už má stoličku řidší,ale pořád to není o no a pořád se nemůže vykakat.Dneska jsem jí poprve zkusila dát ten čaj tak uvidíme,každopádně se zatím tolik nekroutí.Na tygřika se moc nosit nenechá,což nechápu proč...S nožičkami cvičím a masíruji bříško,dávám jí i na bříško....Tak třeba nám konečně něco zabere.Ještě mě napadlo,místo vigantolu dávam baby d od jamiesonu,tak jistli to třeba nebude i tím..těžko říct.Hipp má ten týden tak ještě pár dní počkám a pak se uvídí🙂
Bio gaiu teda dávám denně 🙂
@ancickahyksova Jestli má Hipp teprve týden, tak určitě ještě počkej. Je to nejlepší mléko na trhu a obsahuje právě látky, které mají stolici upravit. Jen to nemusí byt hned. Držím palce.
Vigantol dělal i nám zle, dostala jsem ale radu, dávat ho ob den a super 😉
Opatrně s heřmánkem, je alergenní. Když se dává UM tak dávat hodně pít buď čaj nebo kojeneckou vodu. U nás tento problém nastal při Nutrilonu HA, po Nutrilonu klasik bylo vše v pohodě a byli a jsme s ním spokojený. Malá vyzkoušela i Hami a Sunar, po jednom blinkala a po druhém měla zácpu. Hipp jsme dávali až v 8.měsíci asi 3 měsíce, pak malé přestal chutnat
@ancickahyksova laktobacily dávej klidně víc. to jsou látky tělu vlastní a nezbytný. zvlášt když už to je lepší, tak vidíš, že to má asi efekt.
@ancickahyksova baby d uz ma stejne slozeni jako vigantol. Zkus rybi tuk Mollers bez prichuti
@ancickahyksova Asi mu nesedí UM,poraď se s dr.
Rourka se nemá používat často,nejlépe vůbec