Hemofilus u 2měsíčního dítěte. Máte zkušenost?

25. lis 2022

Ahoj,
syn 3 roky byl teď nemocný, hustá rýma, kašel, zalepené oči. Doktor mu udělal výtěr a zjistil hemofila v krku. Starší syn to zvládá docela dobře, doktor se rozhodl mu nedat antibiotika, ty jen v krajním případě. Vypadá to, že jsem to od syna chytila také, stejné příznaky. Jde mi o to, že máme 2 měsíční miminko a teď se hrozně bojím, že to může chytit. Četla jsem jak hemofilus může způsobovat meningitidu a další hrůzy. Malý ještě není očkovaný a je lehce nedonošený. Nenapadlo mě se na to dnes doktora zeptat, když jsme spolu telefonovali. Nemáte s tím někdo zkušenosti prosím?

fifinka2020
25. lis 2022

Jen laicky - těch hemofilu je víc druhů, tak bych si nejdřív zjistila, co syn má...myslím si, že kdyby měl ten nebezpečný typ, asi by vás doktor varoval (předpokládám, že o sourozenci vi).

autor
25. lis 2022

@fifinka2020 ano o sourozenci ví, má jít na očkování hexou příští pátek, právě mi řekl, že má hemofila. Příznaky už máme od neděle, teď byli až výsledky. Miminku zatím nic není, budu doufat, že je to nějaký neškodný hemofil a snad předám dost protilátek malému kojením. Doktor je jinak pečlivý, tak budu doufat, že o nic nejde. Já se nikdy s hemofilem nesetkala, tak vůbec nevím.

xvitko13
25. lis 2022

Ahoj. Naše všechny 3 dcery mají taky z výtěru z krku potvrzeneho hemofila. Mají všechny antibiotika. Ale Dr říkala, že je to bakterie, prostě něco jako když streptokok atd. Já sama jsem měla stejně příznaky - bolest v krku, teploty, kašel a nebyl mi z výtěru potvrzen....

merope
25. lis 2022

Doporučila bych udělat výtěry i nejmladšímu - syn v cca 4-5 měsících problémy (výtěry a pozitivní už nevím co) a doktorka říkala, že to klidně mohl mít už od porodnice (měsíc na neonatologii).

autor
26. lis 2022

@xvitko13 děkuji a kolik je dcerám?

autor
26. lis 2022

@merope dobře děkuji domluvím se s doktorem