Ahoj holky, roční dcerce se asi před měsícem objevil maly mozulek na tvářící, po konzultaci s několika lékaři (on-line🙂 jsme se shodli, ze se jedna o hemangiom, který by měl postupně vymizet (během několika let). Teď ale začal velmi rychle růst a už vypada spíše jako bradavicka a je opravdu hodně vystouply - cca 4 mm nad povrch kůže. Navíc se mu udělala hnědá špička. Urcite zajdu za pediatrou pro zadanku na onkologii nebo dermatologii. Nemáte některá prosím zkušenost s případnou léčbu a s tím, ze by se objevil až takto v pozdějším věku?
Mic děkuji🙂
@evsi88 Dceři jsem na jaře ( v té době tři roky) nechávala hemagion odstranit laserem. Během chvilky hotovo a do dvou týdnů po něm nebyla ani památka. Ani jizva ji nezůstala. Kožní nám doporučila nechat co nejdříve odstranit kvůli případným potížím.
Mně se udělal hemangiom také pod okem v těhotenství s prvním synem, po porodu mi pak jednou nečekaně praskl a byl problém zastavit krev (ne že by jí teklo hodně, ale kvůli době a neustávajícímu odkapávání). Doporučili mi odstranit a vypálit, popř. si pak nechat odstranit jizvu. Osobně mi to nepřijde na samotný hemangiom, neucpal se jí tam i pór? Nemůže to být impetigo? Kamarádky malá to měla, jediný flek a vypadalo to v podstatě stejně.
@neliniezoe super to mám radost🙂 dcerka to zvládla dobre? Mám prave strach ze budou muset malou nějak uspat protože je z doktoru silena, měla dvakrát sondaz očního kanálku a od ty doby je nepricetna
Syn dostal na hemangiom mastičku a tak do čtvrt roku byl pryč, tak se na to poptejte, určitě lepší než jizva.
@prejeta_zaba urcite poptam👍
@evsi88 jestli máš fb, přidej se do skupinky Dětičky s flíčkem, tam ti poradí.. mě to ale jako hemangiom nepřijde 🤔
@andrea93133 je to trochu blba fotka, ze to vypada jako nedame, ale začalo to jako rudy maly mozulek a teď to vypada jako bradavicka a ten konec začal hnednout🙈ze začátku to měla jen takovyhle
@evsi88 Staršímu dítku se udělal hemagion na rameni až ve čtyřech. Nejdřív jen malá tečka a postupně se z ní udělala vystouplá kulička. Nechali jsme ji na doporučení odstranit, aby se při oblékání neporanila. Po odstranění ale zůstala keloidní jizva.