Dobrý den,mám holčičku 3měsíce narozenou na 7 měsíci,zdravotně v pořádku jen to odprdla šesti hemangiony 😖 Ty největší má na ručičce za ouškem a uplně největší vzadu na hlavičce.Ten na hlaviččce se začal loupat a uprostřed je černý stroupek nevim jestli je to normální ☹ už měla i párkrát na plínce pod hlavičkou pár
kapek krve,setkaly jste se stím některá.Děkuji za odpovědi
hemangiomy se vyskytují běžně u dětí donošených, nezávisí to na tom, kdy se mimčo narodilo... většinou mizí samy, že v dospělosti ani neví, že něco takového mělo...
Taky jsme měly na hlavičce, byla nám doporučena tato mastička a za nás moc doporučuju, hemangiom přestal růst a začal se ztrácet: http://www.imandragora.cz/sofia-mast-pijavky/
ahoj, stroupek by se tam určo dělat neměl - znamená to, že si hemangiom o něco zranila, kůže je tam slabší. Dcera má od malička jeden velký hem. na hlavičce ve vlasové části, doporučuju Motol a dr.Mališe - stroupek jsme vysušili Jarish roztokem a mazalo se pár měsíců proplanolol.mastičkou. Teď hemangion už krásně splaskává (od dubna nemažu ničím) a světlá. Je to fakt běh na dlouhou trať, do školy už snad půjde bez něj 🙂 Držím palce. Jo a v létě chránit před přímým sluncem. K té mastičce jak píše marinka - někdo mi to tu také radil, ale za mě - nemazej to tím, je to krém na nohy na rozšíření cév, takže namazané místo se ti bude ještě víc prokrvovat - tedy přesný opak než co se u hemangionů chce...
ahoj, můj mladší prcek má taky hemangiomy - jeden na hlavě, jeden na zádech a jeden malý na břichu, a to je donošený, takže to podle mě vliv nemá... čím to vzniklo nevím - mudr. mi tvrdí, že je to dědičné,ale u nás v rodině to nikdo nemá... Říkala mi, že to poroste tak, jak poroste i on a je pravda,že se mu to zvětšuje 😖
Jak psaly holky,je hlavně nebezpečí,že si to poraní a bude to krvácet... Někdy to prý zmizí samo,někdy ne,mně říkala doktorka,že řešit to u takhle malých miminek nemá smysl,bude se čekat,jak se tobude vyvíjet...
Většinou to prý samo zmizí, ale musí se dávat pozor, aby se do toho neuhodila, prý to dost krvácí.