Ahoj holky, syn skoro 3 měsíce má zplostelou hlavičku, protože nejvíc upřednostňuje levou stranu, snažím se ho otáčet, ukazovat mu hračky aby otočil hlavičku na pravou stranu, on ji otočí a podívá ale zase vrátí hlavu na levou stranu. Četla jsem, že dávají dětem v tomto případě takový ty helmičky. Ma s tím někdo zkušenosti? Přikládám foto
My taky cvičili Vojtu a koupila jsem mu polštářek traumeland na tvarování hlavičky. Měl to slehlé taky takto zboku a já z toho byla nestastna, ale to cvičení a polštářek pomohli. Já to na něm vidím pořád, ale naše skvělá fyzio říkala, že jak poroste a bude se mu zvětšovat lebka, tak to nepůjde vůbec poznat. Hodně sil preju
Zkuste polohovat na spánek, až usne tak ho otočte na správnou stranu a třeba smotany ručník položte tak, aby se neotočil zpět. Dělala jsem to jak při spínkání v postýlce, tak v kočárku. Hlavička se pak hezky srovnala.
Aby ti helmicku proplatila pojistovna (stoji 15000) tak musis mit zpravu od neurologa a absolvovat dvou mesicni rehabilitaci. A potom navstivite Plagio kliniku, kde delaji ty helmicky. A oni prozkoumaji, jestli je to fakt tak spatne, nebo se to srovna samo. Zrovna to resime a mame za sebou mesic rehabilitaci 😊
Urcite polohovat na spani, aby na te strane lezel dlouho.
@nikca269 mám synka 2.5 měsíce, také má predilekci hlavičky, ale doprava. První syn měl také, tehdy jsem pořídila " podhlavnicek", hlavička se krásně srovnala hlavně i tím, jak začal být více aktivní. nyní se snažím podkládat, ale stejně si na spaní otočí hlavičku doprava. Uvidíš, co Dr řekne na 3 měsíční kontrole...
Měla jsem stejný problém u dcery pořád hlavičku nalevo pan doktor mi ukázal jak jí mám zakládat, aby se to srovnalo, ale malá se stejně z toho vždycky vykroutila takže jsem koupila ten anatomický polštářek a teď je jí 5 měsíců a řekla bych, že dobrý jinak kupovala jsem jí ho když jí byli 3 měsíce.
Koukni tady do skupiny Kraniapni remodelační ortéza, sice se toho tam moc neděje, ale najdeš tam všechny informace a treba fotky. Nebo ještě lépe ve skupině na FB, tam je větší pohyb lidí. Syn mel a nemůžu si vynachvalit
Nás s tím poslali na rehabilitace. Byli jsme 3x a pak nás vyřadili protože to rozhýbal. 😊Co říká Dr.?