Gastroesofageální REFLUX u dětí. Co máme očekávat?

amy112233
2. kvě 2023

Dobrý den, máme u dcery podezření na gastroesofageální reflux. Je jí 8 let. Zítra jdeme k dr a že se domluvíme na dalším postupu. Prosím má s tím někdo zkušenost? Co máme očekávat? Jsem s toho úplně na prášky 😔

pribylovapetra
2. kvě 2023

Úplně přesnou zkušenost nemám, protože u syna se nakonec nepotvrdilo. Ale byli jsme odeslaní na Gastro. Tam ho prohlédli, brali krev (ale kvůli vyšetření celiakie, nevím jaké máte vy příznaky nebo potíže), dostali jsme jen Helicid a nějaká probio s tím, že pokud by nepomáhalo, tak by se řešilo něco dál. Ale co si myslím, že nejvíc pomohlo, bylo cvičení na reflux. Nakonec jsem zjistila, že to bylo cvičení na posílení středu těla. Podle fyzio byl nějaký shrbený a tím pádem něco tlačilo někam a tím pádem se mu vracely žaludeční štávy nahoru. Po nějaké době cvičení je teď bez obtíží.

sorboni30
2. kvě 2023

@amy112233 zkušenost mám..syn byl sledovány v Ostravě na gastro centru. Dostával sirup Gastrottus a spravilo se. Musí mít šetrná jídla a neprejidat se

amy112233
autor
2. kvě 2023

@sorboni30 a byl na gastroskopii?

amy112233
autor
2. kvě 2023

@pribylovapetra velmi často po ránu je jí na zvracení a prej má knedlík v krku. Dneska dokonce došla v noci. Psala jsem dr co a jak, protože jsme si mysleli jestli to nemá,, v hlavě,, ta mi dnes odepsala že se máme zítra zastavit

jana_a_jan
2. kvě 2023

@amy112233 syn byl na vyšetření několikrát .. přes nos strčili hadicku do žaludku a 24 hodin měl takovou krabičku v batuzku na zádech kde si zapl :kdy ji,kdy leží .. a to měřilo kolik refluxu bude mít za těch 24 hodin .. byli jsme v nemocnici (nepouští s tím u nás děti domu ze je to drahy přístroj )a normálně jsme chodili po areálu a měl volný program ..
bere denně ráno prášek na lačno,tak cca 30 minut před snídani ,když má horší období tak i večer

kacka1994
2. kvě 2023

@amy112233 nám poradili (imunoložka, orl i pediatra - na gastru jsme nebyli), že si máme zaplatit peptest 🙂 Je to vyšetření na reflux ze slin, aby nemusel mít tu hadičku, ale syn nechápe, jak má plivat, tak ho to musíme nejdřív naučit. My ale nějak vážné podezření nemáme...

sorboni30
3. kvě 2023

@amy112233 na gastroskopii nebyl. Měl 5 let. Jeho otec má Baretuv syndrom, takže to má dědičné reflux. Dnes má 8 let a když dodržuje jídlo, jídlo se mu nevrací. Kdyby se to zhoršilo tak musí podstoupit vyšetření atd. Tehdy prostě pomohl sirup a nějaké léky od lékařů..