Furt nemocná - už nám z toho všem hrabe. Copak to nikdy nepřejde?

3. říj 2023

Zdravím ženy,
Naše malá (3r) letos nastoupila do školky, že bude nemocná jsem čekala 😂 každý mě upozorňoval, že jak nastoupí do školky bude průser. Jenže jsem nečekala, že za celý září bude ve školce 5x... po prvním týdnu ve školce hned hrozná rýma a zánět obou uši a týden doma. Dobrý dalo se. Jenže pak šla na den do školky a Dr říká, nechce jíst a stěžuje si ani bolet břicha. Nějaký čas bojujeme opět se zácpou tak říkám asi to bude tím... během toho dne se nám rozjela šílená střevní viróza ( průjem, zvracení po všem, horečky). Ok takže další týden doma... Měla to celá rodina, no prostě hnus. Jenže že střevní virózy se přešlo rovnou do další... kašel, rýma, únava. Takže stále doma. Nejhorší je, že už nám fakt začíná mrskat. Malá se už nudí, každý den to samé. A dává mi to dost sežrat. Manžel chodí už do práce takže je vpohode. Ale my dvě doma fakt valčíme. 😶 copak to nikdy nepřejde.... šla bych s ní na chvilku ven ale vím že jen co otevřu dveře začne lítat jak blesk, ignor a večer padne a jedeme dál 😐. Nejvíc mě teda štve, že v poslední době je fakt krásně a my jsme doma, den co den... a stejně jsme furt marod. Jak tyhle chvíle zvládáte??

keysi90
3. říj 2023

Děti mám takto nemocné už skoro 4 roky. Ale pokud nemají horečku, neblijou, nemají průjem, jdeme ven. Kdyby měli být zavření doma, jsme všichni úplně na dně. Myslím že v takovém počasí procházka nemůže decku uškodit.

lauriak
3. říj 2023

Urcite mozete ist von ak nema horucky, prujem a nezvraci. Nam vzdy doktorka hovori, ze na rymu a kasel je pobyt vonku nejlepsi.

jasminek2012
3. říj 2023

Naprosto normální. Syn byl první rok ve skolce 5 dní a pak 14 dní doma. Nepomohlo nic. Měl rýmy a kašel i v létě. Teď tedy vydržel aspoň měsíc tahem, ale už smrka taky. Je to na budku no.

ada22
3. říj 2023

Je to normální. První půl rok ve školce vydržela dcera dva dny a lehla, když už to začínalo být lepší, tak covid a imunita se budovala znovu. Letos jim je 7 a 11 a je to poprvé co celé září nebyly nemocné. Loni nám hodně pomohl imunoglukan a prevenar. Jinak ven jsme chodili, většinou jsem je nabalila a dala do kočárku a šla jsem si provetrat hlavu. Na hřišti jsem je nechala chvilku běhat. Být jenom doma, tak by mi asi hráblo.

cilkat
3. říj 2023

Pokud je na tom dítě tak, že bude venku lítat, je mu dobře. Takže ven naprosto klidně (tím neříkám, že může do tý školky - to je přecejen jiný level zátěže). U nás takle vypadalo jaro od velikonoc v kuse. Ostatně letost byl syn ve školce zatím týden a půl, takže taky nic moc. Ale zatím do toho enmusím řešit práci, tak celkem dobrý... Představa, že u toho řeším práci, by mě asi poslala do kytek.

te_reza
3. říj 2023

První rok byla v podstatě doma, ten druhý to bylo o píď lepší.

veronicka89
3. říj 2023

Pokud dite nelezi ( samo od sebe a neni venku 40 nebo - 10 jde se ven ) i klidne na odrazedlo ...oblect tak at se nezpoti...

prejeta_zaba
3. říj 2023

Normálka. My, co máme víc kousků, si to ještě všichni předáváme mezi sebou a ti, co jsou zrovna zdraví, se nudí a otravují ty nemocné. Bájo 👌 Je fakt, jak tu bylo napsáno, že ven se chodit bez horeček dá - zbytečně se v tom nebabrat jen doma, ať pak dítě není schoulostivělé.

jannym
3. říj 2023

Je to normalni, u nas si to sedlo az letos kdy syn sel do predskolaku…jako posledni dva roky byly masakr a dekuji sve pani vedouci ze to se mnou pretrpela a max mi vychazela vstric…

mama_mila
3. říj 2023

Ven chodíme i s rýmou, ne vyloženě na hřiště prskat na ostatní, ale na procházku nebo když na hřišti nikdo není, tak jo. Nechodíme akorát když je zvýšená teplota, samozřejmě horečka, zvracení, průjem. Při průjmu jsme takhle byli koncem léta tři dny v kuse doma a bylo to náročné, i mimino už se nudilo a starší byla vyloženě jak utržená ze řetězu.

veruuu_kubesovic
3. říj 2023

Přejde, první rok ve školce bývá v módu: pár dní ve školce = 1-2tydny doma...pár dní ve školce a zase doma...
Syn první rok byl téměř pořád doma, druhý rok už to bylo mnohem lepší a teď chodí už přes měsíc a ani rýma...

biciklissie
3. říj 2023

Já mám zase dost opačnou zkušenost. Nedá se vše použít univerzálně. Dcera chodi do školky třetím rokem. A nám pomáhá, okamžitě, jak ji něco začne, tak začít s léčbou a klidový režim. Takže léky a prostě ji fakt nepustím z baráku. Třeba i přes tyden. Žádné lítání, žádné řvaní. Protože ona se hned upoti, zhorší se ji hlasivky a všechno. Akorát tedy hodně větráme. A za ty dva roky a něco v MS mám už mnohokrát vyzkoušeno, že takto většinou má nejaky kašel nebo rýmu třeba tyden, ale když ji netlumim, tak klidne i tři týdny. Ale ano, ten začátek asi bývá náročný vždy a chce to vydržet. Tělo je oslabené a tak všechny chytá hned po sobě. Ale myslím, že to přejde, plus nějaké ty vitaminy. Jo a u nás hodně pomohl vitamin d.

kamcali
4. říj 2023

Taky jsme si tím prošli. Nástup do školky byla katastrofa. Každé dva týdny byli nemocní. Ale po roce to prošlo.

petrasipkova1
4. říj 2023

syn předškolák, první týden byl, pak rýma, takže týden doma, pak týden byl a pak zase týden doma s rýmou a kašlem, teď chodí, ale stejně je pořád takovej nakřáplej. Tu druhou rýmu chytla i dcera co chodí do školy, a taky zůstala doma. My vždycky takhle prokoulíme celý rok, už asi čtvrtý, naučila jsem se v tom nepatlat, moc na to nemyslet, práci si beru domu, co jde a ani se nenaděju a budou letní prázdniny 😀 Dávám jim vitamin C a D, ovoce zelenina na kila, hýbou se, chodí brzy spát, synovi jsem na alergologii zajistila loni lék na podporu imunity, mandli už měl tak velikou z těch zánětů, že jsme mu ji na jaře nechali vyndat. Víc už udělat nemůžu, takže to prostě koulíme jak to jde.

marienkamaru
31. říj 2023

Zkoušely jste některá inhalátor? My ho používáme už několikátou sezonu preventivně a je to lepší rozhodně 🙂 Může to být i tím, že už jsou děti maličko starší, ale i tak bych to doporučila. Obyč Vincentka a jednou denně u pohádek oba jedou. Máme ultrazvukový značky LAICA. Model MD6026.