Forlax pro děti. Máte zkušenost?

marty3
20. srp 2023

Ahoj potřebuji se zeptat nebo už se zblázníme.Maleh 2.5 r.nechce kadit.vždy kadil min. 1x denně do plínky. Teď nechtěl tak nám doktorka dala Forlax. Bere ho asi 6.den a v pátek se trochu vykadil s čípkem.pak byl u mojí mamky a říkala, že se poradil ještě v noci.v sobotu s ním byla venku a prý spadl a jak řval tak se asi celej poradil.No ale asi 4. den s forlaxem z něj jdou co 5 min.maly řídký bobky. A malej pořád mrčí a sahá si na zadek.asi mu to vadí.je to tak na 20 plinek nebo trenek denně. Zajímá mě jestli ho už nemám vysadi. Mamka tvrdí,ať mu ho už nedávám, že se vykadil dost a že mu ty bobky lezou ven jak to ten forlax změkčuje. Dr. Budu volat v pondělí. Máte s tím někdo zkušenost? Takhle nejde fungovat. Dítě umrčený celej den a já jen lítám a utirám nebo převlíkám . Děkuji za rady. Jinak pije dost a i jí ovoce atd...na nočník moc nechce,ale když tam je a vypadne z něj ten malej bobek tak i tleská a jde to vyhodit,takže trauma z boku asi nemá. Už jsme doma z toho na prášky

martinam1992
20. srp 2023

@marty3 syn bere foroax už přes rok v kuse, určitě není škodlivý. To co popisujete -20 měkkých bobků, to naopak spíš vypadá, že tam na špunt a to co je řídké proteče kolem - to by byl přiznak těžké zácpy! Víte určitě, že se za poslední týden vykadil ze všeho? Že tam nemůže mít kus ztvrdlý? I to mrceni tomu odpovídá. Syn, když má zaseknutý bobek tak je hrozně nevrlý, poskakuje, krizi nohy - ale my máme problém dlouhodobý, u nás se zadržuje.
Jaký máte forlax - 4g nebo 10g?

marty3
autor
20. srp 2023

@martinam1992 4g. No teď je to asi 10 den co nechtěl kadit. Za tu dobu kadil asi 2x po čípku,3x v noci a jednou te mamce jak spadl a to říkala že toho bylo hodně že mu to i teklo po nohách tak si myslím,že ten špunt už tam nebude??

martinam1992
20. srp 2023

@marty3 tak uvidite, ale 4g mu určitě neublíží, případně zkuste třeba dávat půlku. Syn je stejné starý a bere 10g, při akutní zácpě se krátkodobé dává i 20g.

marty3
autor
20. srp 2023

@martinam1992 já jsem teď zkusila si dát na prst olejicek a trošku jsem mu ho strčila do zadku jestli tam něco nemá a nic jsem necítila jen měké kousky.ten špunt by asi byl cítit někde na začátku,ne?

leymea
20. srp 2023

Malej ho mel, stacilo 1 baleni a rozkadil se hezky. Ted jednou za cas mu to sice taky trva par dni, ale uz jsme nemuseli sahat po cipkach. Pokud ted furt kadi tak bych davala mensi davku a nebo rovnou vysadila a zitra to probrala s doktorkou 🙂

marty3
autor
20. srp 2023

@leymea dneska jsem mu ho už nedala.je to už na hlavu.týden se od rána do večera hrabu v bobkach. A malej jen mrčí jak mu to leze samo ven. Když jsem mu strčila na kousek prst tak jsem tam nic tvrdého necítila

zelenaesmolda
20. srp 2023

Zkousela jsi svestkovou stavu?Ta pomaha pri zacpe

marty3
autor
20. srp 2023

@zelenaesmolda ano tu pije.v pátek a v sobotu kadil. A asi 4 dny z něho jdou pořád malý měkký bobky.snad co 5 minut

zmrzlinka
20. srp 2023

Určitě zatím nechat.Podle mne tam má špunt a jde to kolem toho.Spravne by se před tím než se nasadí Forlax mělo udělat klyzma.Maji ho volně prodejné v lékárně a zvládnete to podat i doma.

marty3
autor
20. srp 2023

@zmrzlinka aha to dr.vubec neříkala. Dneska na večer to z něho šlo snad co 2 minuty,mazec.ted usnul a asi za 10 minut se pokadil.byla to taková hustší kaše skoro do půl dlaně

krtcice
21. srp 2023

Máme zkušenosti u syna, opravdu to jak popisuješ je těžká zápca. Syn taky pořád připrdnutý, 20x denně klidně, ve školce ho neustále učitelky převlékaly a umývaly. I tlačil, ale nic, stále jen trošky. V ambulantní poradně mi tvrdila dr jak v zadečku na pohmat nic nemá. Ale 2 roky už to trvalo!!! Tak jsem řekla, že se z ordinace nehnu, dokud nedostanem žádanku na ultrazvuk. No tak ji napsala a hle, totálně zabetonovaný střeva, okamžitě druhý den se dostavit na hospitalizaci a než z něj vše dostali, tak to trvalo 4 dny a 7 klystýrů. 7!!! U čtyřletého dítěte. Fakt mazec a nikomu bych to nepřála. A ještě jako bonus má psychický blok z kakání, kdy i teď v 5 letech kaká pouze do plíny a wc či nočník ani omylem, to dostane záchvat a zadržuje. Takže kupuju plíny, on si řekne, vykadí se a v klidu. Forlax bere od listopadu (to byla ta hospitalizace) pravidelně každý den, k tomu vlákninu a pribiotika a kaká pravidelně 1-2x denně. Jsem ráda a klidně ať bere Forlax do 18, ale ať proboha kaká. Jo a ještě taky byl hrozně malý a hubený, nejspíš jak tělo nebralo výživu skrz ta ucpaná střeva, co se vyčistil a začal kakat s Forlaxem, začal růst i sílit. Při nástupu na hospitalizaci ve 4 letech a 8 měsících měl 96 cm a 11,8 kg. To hrozili růstovýma hormonama a moje výtky, že hormon ne, že to je beztak od střev nikdo nebral v potaz. Nyní 8 měsíců od hospitalizace měl 101.5 cm a 13,2 kg, takže začal růst, přibírat, dr spokojená a mě bylo dáno za pravdu.