Ahojda, máte některá zkušenosti s Forlax? Malý mi týden nekadil, nic mi doma nezabíralo, tak mi doktor napsal Forlax. Zapomněla jsem se ale zeptat, zda ho má dobrat i po vykadění a zda není návykový.
Já mám s nim dobré zkušenosti, ale u nás to bylo spíše tak, že malá málo pije a hovinko strašně tlačila chudina, ale pomohl
Syn ho uzival pres rok, nemel by byt navykovy. Brala ve 3 letech 2x 20mg a pak 2x 10mg, ted uz ho nemame, ale chodi pravidelne kakat kazdy den aby se zase neucpal a ma teda chudak hemeroidy.
Syn ho bere pravidelně a nedám na něj dopustit. Syn má chronickou zácpu, kdy jednou pomohlo až 7 (!!!) klystýrů, takže radši budu dávat Forlax klidně do jeho 18, než tohle někdy zažít znova. A na psychologii taky chodíme, jelikož i v téměř 5 letech kadí zásadně pouze do plíny, nočník i wc ani za nic, zřejmě blok z doby kdy ho to nejspíš zabolelo.
@krtcice To muselo být hrozné. Nám ani Forlax nezabral. Jako zabral, že bobek není tuhý, ale stejně musím dopomoct čípkem, protože ten průměr je velký. A malý raději den v předklonu než by pustil. Takže jednou týdně s pláčem. Ach jo.
Tak urcite pridej, my zacinali fakt na 20mg 2x denne a pak postupne snizovali, pak pravidelne vysazovat a dostatek tekutin.
Nemyslím si, že by se měl dobírat. My jsme ho teda použili jen jednou a pak už nebyl potřeba. Ale doktorka nám říkala, že pokud se u dítěte jedna o psychický blok (u nás to tak vypadalo ), tak že to stejně nepomůže. Že se sice vykadí, ale jen proto, že to neudrží. Takže jsme ho přes pozitivní motivaci atd. zkoušeli přemluvit a nakonec se podařilo 🙏