Fleky na těle u dvouletého dítěte. Setkal se s tím někdo?

15. zář 2022

Ahojky holky.V pondělí měla malá horečky,tak dostala čípek,v úterý už jen zvýšená teplota a od středy už normální teplota Dnes jsem při převlékání objevila na těle tyto flíčky.Má to na hrudi,zádech,krku a v oblasti genitáliích.Přikládám i fotky.Nesetkal se s tím někdo z vás?

jjasmina
15. zář 2022

Možná 6. Nemoc, vyrážka by měla být finish

autor
15. zář 2022

@jjasmina tak snad ano.Teď po probuzení to má malá už i na obličeji

katule1990
15. zář 2022

U nas presne takhle vypadala sesta nemoc, ale syn teda mel horecky tri dny a mel osypane jen telo a nohy.

palja
15. zář 2022

To bude ta 6.nemoc. Malá to teď taky měla. Několik dní horečky, pak drobnoskvrnita vyrážka.
Vyrážka by svedit neměla, pokud si to nějak škrábe, možno dát fenistil kapky.
Pak jen nahlásit u dr, že měla tuto nemoc, aby si to zapsala do karty.

autor
15. zář 2022

@palja a měli jste to i na obličeji?

palja
15. zář 2022

Ano měla slitou celou hlavu, viděla to i dr. Měla toho viru v sobě hodně, 4 dny horečky skoro 40st a pak ta vyrážka napřed na obličeji, pak po celém těle. Byli jsme i u dr.

autor
15. zář 2022

@palja já zítra určitě budu volat.Malou to dnes na krku i svědčilo,tak jsem jí dala fenistil kapky a od té doby klid.Už se jí ty flíčky zase zvětšily,tak uvidíme.

autor
15. zář 2022

@palja *svědilo

palja
15. zář 2022

Ta vyrážka přichází postupně a pak během dvou dnů zmizí. Tím fenistilem nic nezkazíte, nám ho doporučila dr už u první dcery, když taky měla 6 nemoc. Tou vyrazkou to končí. Malá měla právě celou hlavu a celé tělo jako spalnicky, než jsme došli k dr, tak byla celá červená. Já jsem tam nesla i moč, kvůli těm vysokym horeckam, udělala i crp, strep test a celkově jí prohlédla. Až když vše ostatní vyloučila, tak potvrdila tu 6.nemoc.
Nebojte, teď už to bude dobré ❤️🍀

autor
15. zář 2022

@palja moc děkuji😊