Dobrý den, před pár dny jsem si všimla u malého na ručičce takovéhoto flicku, v průměru má tak centimetr a nezvětšuje se. Ale přijde mi zvláštní. Jiné takové nemá, doufala jsem, že to zmizí, ale zatím se tak neděje. Mám raději volat doktorce? Děkuju za reakce
Moc lépe to vyfotit nešlo
@verysucha klíště neměl, tím jsem si jistá. Ale komár nevím, ven ho stříkám repelentem, ale je možné, že ho něco štíplo. Myslíte, že by to mohla být borelióza?
Takhle nějak začal u naší malé (teď 8 měsíců) ekzém, ze kterého se vyklubal atopák 🤦♀️
Presne takto mela starsi nejaky ekzem. Namazala jsem framykoinem a je fuc.
Imazol a pokud to nebude mizet tak dr
Vypadá to na nějaký exzem, kdyby se to začalo nějak rychle rozšiřovat, zvětšovat, tak mazat okamžitě k Dr. Pokud by to.tam.bylo delší dobu beze změny, tak také Dr. Používat nedráždivá mýdla, prací prášek a aviváž pro děti. Neměl třeba nějaký nový druh ovoce nebo zeleniny?
A na omak ten flek je cítit zhruble? Jestli je "sušší", jakoby zvrásněný, bude to nejspíš ekzém. Ukuste namazat mastí se zinkem (vysušuje), pokud by se horšilo, je třeba naopak promazat (navlhčit kůži a třeba bambucké máslo s konopným olejem, samotný olej i máslo vysušují, tak aplikujte vždy na navlhčenou kůži, ideálně po vykoupání).
Jestli je to hladké jakoby napjaté, viděla bych to na poštípání hmyzem, je to k podobně ohraničené. Kdyby to nemizelo, raději bych nechala udělat testy, dneska jsou vosy a včely ze všech postřiků dost agresivní a boreliózu přenáší i víc hmyzu.
Za mě je to plíseň. Šla bych k lékaři
@janinaklinku přišlo mi to tak, ale teď jak čtu o tom exzemu a podívám se na fotku pořádně, tak se přidávám spíše k tomu exzemu...
@janinaklinku dobrý den, už Vám to zmizelo? Mám něco podobného. Před 14dnemi me kousnul nejsou komár. A flek tam mám doteď . Děkuji za odpověď
@romananikola dobrý den, mazala jsem malému ručičku mastickou s obsahem zinku a zmizelo to
A co je to prosím za mastičku? 🙂 A jak dlouho to prosím měl? Já už to mám asi tak 9 dní, ale je to už světlejší, před tím to vypadalo jak modřinka 🙂
@romananikola byla to klasická zinková mast z lékárny, měl to něco přes týden, teď se mu udělala jiná vyrážka, červená a drobné pupínky v loketní jamce, tam zkoušíme mazat sudocremem
Nemel klíště nebo nestipl ho komar?