Flek na kůži. Co by to mohlo být?

taconevi1
28. říj 2024

Ahoj všem.než budu úplně vyplašená a sbalim se na pohotovost, mohli by jste někdo poradit. Během dopoledne dítě skoro 4 roky objeveny zřejmě petechie kolem oči. Ale bylo na slunci, dost kýchalo. Teď po koupeli flek přes dolní oblast čelisti, červený, po zmáčknutí nemizí. K jídlu během dne žádná nová potravina. Zkusím přidat někam fotografii.
Děkuji moc!

taconevi1
autor
28. říj 2024
klokanka31
28. říj 2024

@taconevi1 Já bych teda letěla na pohotovost

konidana
28. říj 2024

@klokanka31 s barevnym flekem? To je zivot ohrozujici? Normalne zitra na kozni nebo k detske

klokanka31
28. říj 2024

@konidana Já bych se bála meningokoka...

konidana
28. říj 2024

@klokanka31 hmmm dcerka mela v 6 letech opuchlou tvar po dovoleny. Asi postipana... no kdyz to nemizelo ani nekolikaty den a naopak mela pulku tvare jakoby trochu bez mimiky, tak jsem s ni na tu pohotovost jela... byla to neuroborelioza, ktera se projevila pouze tou obrnou licniho nervu. Uz si nas nechali v nemocnici na 3 tydny. Ale myslim ze to nebylo zasadni, jestli byla hospitalizace o par dni pozdeji.

Ale je fakt, ze s meningokokem mne ted strasila detska, kdyz jsem pubertaka nechtela naockovat...

vlasta1981
28. říj 2024

@taconevi1 vy znáte své dítě nejlépe . Pokud máte strach buďte raději za hysterickou maminku . Může to být banalita ale také ne .

taconevi1
autor
29. říj 2024

Dekuji moc všem. Dneska se vzbudilo bez jakéhokoliv fleku. Proste jako kdyby nic.

vlasta1981
29. říj 2024

@taconevi1
@taconevi1 ja bych to asi přinejmenším probrala s dětskou Dr alespoň poslala fotky na email . Ono není nic jen tak . I když samozřejmě je moc fajn že zmizel .preji ať je vše v pořádku

aktakd
29. říj 2024

@taconevi1 Flek bych asi pohotovostí neřešila, ty petechie teda jo. Syn měl také petechie, hned jsem jela k dr. a ta kdyz to videla, tak nas okamzite posilala do nemocnice.

barulina
29. říj 2024

Když vyskočili petechie manželovo mladší dcerce, zkoncili na cca měsíc v nemocnici. Diagnóza Trombocytopenie. A tedy jako blbý stav.

monniculik03
30. říj 2024

nebyla to jen nejaka reakce na jidlo? no probrala bych to s dr. tak ci onak. bala bych se ze by se ji to mohlo vratit v horsi forme.