Fimóza a zkušenost s bylinkami. Pomohl sléz?

lucy84
24. črc 2024

Dobry den,vim,ze tady je jiz nekolik diskuzi na toto tema.
Mam 9leteho syna ,mame termin na konec září na obřizku.mel mast triamcinolon a ten nepomohl.
Jeste jsem se tu na diskuzich dočetla o slézu.
Chci vyzkouset koupele a obj.jsem masticku z teto byliny.
Pomohla tato bylina někomu z vas a bylo to i v budoucnu jiz v pořádku? Dekuji.

levandule_k
24. črc 2024

Nemám zkušenosti s léčbou fimózy slézem. Plánuješ u slézu dělat napřed výluh za studena a ten mírně ohřát?

guliii
24. črc 2024

A syn trpí na záněty? Nebo jaký je důvod obřízky? Na záněty spíše řepík.

lucy84
autor
24. črc 2024

@levandule_k ano přesně takhle 🙂

lucy84
autor
24. črc 2024

@guliii právě, že netrpí. Byla jsem s nim na 9tilete prohlidce.pediatr poslal nas na uro .tam nam dali triamcinolon na 6tydnu.nezabralo to...tak hned termin na obrizku.
Ale ja si rikam proc tomu nedat čas kdyz nema problemy .nebo jestli to pohledem poznaji ,ze to uz samo nepujde ? Ja tomu netozumim .na ten zakrok se mi vubec nechce ....

guliii
24. črc 2024

@lucy84 tak v tom případě nechápu obřízku. Manžel poprvé přetáhl ve 13 letech, přetahování je potřeba až k sexuálnímu životu. Moji synové také nepretahnou a neřeším to, je to fyziologické a naštěstí náš pediatr, který i školí další lékaře je s tím naprosto ok. Jestli chcete můžete kouknout do facebookove skupiny Předkožka u chlapců a její přirozený vývoj, nejnovější vědecké poznatky. Obřízka je nevratný proces a v tomhle případě bych řekla naprosto zbytečný. Ve skupině jsou pediatři i nějací urologové a hlavně matky, které řešily podobné situace a můžou doporučit dobré urology v místě vašeho bydliště, kteří vše neřeší obřízkou. Jen zkuste ještě názor jiného odborníka, zpět už to totiž vzít nepůjde.

guliii
24. črc 2024

@lucy84 jinak znám opravdu hodně chlapců/ mužů, kteří přetáhli až v pubertě, když jim k tomu dopomohly hormony. V cizině se přetahování vůbec neřeší a není tam víc obřízek. Naopak na nás v ČR koukají jako na exoty. Názor si samozřejmě udělejte sama.

v_anilka
24. črc 2024

Syn má taky 9 let a docházíme na urologii každý rok, zatím nepřetáhne, ale o obřízce nepadlo ani slovo - na záněty netrpí, určitě bych vyhledal jiného urologa. Nevím odkud jste, ale můžu doporučit v Olomouci. Naprosto souhlasím s @guliii

miryp
24. črc 2024

Je mu devět. Odlepování předkožky je navázáno na hormony, řada kluků přetáhne až v pubertě. Syn bude mít 9 v září a přetáhne na špičku malíku. Za pediatričku je to ok. Jinak když se přihlásíš na fcb do skupiny Kláry Kantové (vyrábí pinďa mast), tak tam najdeš nespočet případů, kdy sléz pomohl. Nicméně pokud tvůj syn netrpí na záněty a nemá problém s močením, nevidím důvod k používání. Náš syn ji používá pouze v případě, že má náběh na zánět, má hojivý efekt.

lucy84
autor
25. črc 2024

@miryp moc dekuji,muzu poprosit odkaz na tu skupinku ? Nejde mi ji vyhledat.moc dekuji.

lucy84
autor
25. črc 2024

@guliii moc dekuji za doporuceni teto skupiny.urcite tam mrknu.
Nechapu,ze se tohle děje. Ze pediatr i urolog posila na obrizku kdyz evidentne neni potreba .

miryp
25. črc 2024
lucy84
autor
25. črc 2024

@miryp mooooc dekuji 🙏

lucy84
autor
7. srp 2024

@guliii tak cekam stále na přidání do skupiny na fb🙈
Zrusila jsem termin na ten zakrok.strasne me ten datum vykonu v září svazoval 🙈 delam synovi koupele a mažu slezovou masti,zatim bez efektu,ale verim ,ze casem...🙏