Dobrý den malá mi chytla rýmu od syna a paní doktorka nám řekla že máme dávat malé fenistil kapky na s klidní a proti otoků dýchacích cest ale už neřekla dávkování a v pribalovem letáku je napsané dávkování až od 1 měsíce. Máte někdo zkušenosti? Malá má 15 dnů a má 3 kg
Má kašel? Zavolej si do porodnice, kde jsi rodila, na novorozenecke.
@terezzule ja bych davala polovicni davku,ktera je urcena pro mesicni dite...
Jak byl malý poprvé nemocný, měl 6 týdnů a doktorka mu vypočítala 3 kapky na noc.
@marcicek84 taky jsem uvažovala ale mám strach z toho spankoveho apnoe když má mala jen 14 dnu
Nam dr rekl 3 kapky rano a vecer, byl cca stejne stary. Pak jsem si ale cetla nezadouci ucinky, jako treba zastava dechu atd, tak jsem prestala davat. Hodne tu morskou vodu, odsavat, odsavat, a Nasivin 🙂 ryma je fakt zlo, my s tim bojujeme furt 😏
Nedala bych, jen Nasivin. Po Fenistilu mi syn ještě ve dvou letech spí celou doc a to normálně je 2-3x vzhůru. Měla bych strach ze zástavy nebo tak...
Jo a co nejvic na cerstvem vzduchu 🙂
@terezzule ahoj,já dávala cca v měsíci 3 kapky 3x denně asi 5dnu a splichala jsem do nosu mořskou vodu. Krásně to zabralo a malému se dobře dýchalo a spal jak normálně toho bych se asi úplně nebála. Mě se malý dost často zakuckaval při jídle a s rýmou to bylo o dost horší tak že mu zaskočilo a přestal dýchat. Za mě určitě lepší pár dnů dávat a odsávat nosanek,nejlépe pokud máš ten nástavec na vysavač to je za mě top.
Ty jo..já bych se asi bála on je to docela i driak🙈
Už se mi i stali že jse mi malej po nich v noci neprobudil a to se probouzí na jídlo🙈
Určitě bych to takovýmu miminku nedala, odsávat, Nasivin, mořská voda, co nejvíc na vzduchu.
Upřímně nechápu tu módu dávat snad na vše fenistil 🤦🏻♀️
Fenistil přechází do mozkomisniho moku, je to zastaraly lék. Ale na noc 3 kapky by snad neměly uškodit. Osobně bych ale dávala jen ten nasivin a mořskou a odsavat
Takhle malému miminu bych ho upřímně asi nedávala.