Fenistil kapky pro 15denní miminko. Máte zkušenost s dávkováním?

terezzule
7. led 2022

Dobrý den malá mi chytla rýmu od syna a paní doktorka nám řekla že máme dávat malé fenistil kapky na s klidní a proti otoků dýchacích cest ale už neřekla dávkování a v pribalovem letáku je napsané dávkování až od 1 měsíce. Máte někdo zkušenosti? Malá má 15 dnů a má 3 kg

te_reza
7. led 2022

Takhle malému miminu bych ho upřímně asi nedávala.

lv
7. led 2022

Má kašel? Zavolej si do porodnice, kde jsi rodila, na novorozenecke.

terezzule
autor
7. led 2022

@lv kašel nemá jen tu rymu

te_reza
7. led 2022

@terezzule odsavas tu rýmu? Hodně bych zvlhčovala vzduch, vyvýšit polohu na spaní, mořskou vodu...jako ten fenistil nvm nvm. Já ho dala poprvé snad kolem roku a ještě s respektem 🙈

marcicek84
7. led 2022

@terezzule ja bych davala polovicni davku,ktera je urcena pro mesicni dite...

martinau5
7. led 2022

Jak byl malý poprvé nemocný, měl 6 týdnů a doktorka mu vypočítala 3 kapky na noc.

terezzule
autor
7. led 2022

@te_reza rýmu odsavame... Máme naklonenou madraci a mořskou vodu taky máme plus ještě hopsane kapky... Ale jedná se o to ze malá nemůže skoro pít při kojeni když se jí co chvilku ucpava nosanek

terezzule
autor
7. led 2022

@martinau5 doktorka taky něco říkala o 3 kapkách ale to bylo vše neřekla jestli jednu kapku 3x denne nebo 3 kapky 3x denně

terezzule
autor
7. led 2022

@marcicek84 taky jsem uvažovala ale mám strach z toho spankoveho apnoe když má mala jen 14 dnu

pinkyy
7. led 2022

Nam dr rekl 3 kapky rano a vecer, byl cca stejne stary. Pak jsem si ale cetla nezadouci ucinky, jako treba zastava dechu atd, tak jsem prestala davat. Hodne tu morskou vodu, odsavat, odsavat, a Nasivin 🙂 ryma je fakt zlo, my s tim bojujeme furt 😏

te_reza
7. led 2022

@terezzule holka na to taky hodně trpěla, i hleny pak blila obloukem, zkusila bych ještě vydržet

elesse
7. led 2022

Nedala bych, jen Nasivin. Po Fenistilu mi syn ještě ve dvou letech spí celou doc a to normálně je 2-3x vzhůru. Měla bych strach ze zástavy nebo tak...

pinkyy
7. led 2022

Jo a co nejvic na cerstvem vzduchu 🙂

glk
7. led 2022

@terezzule syn měl taky ve 14 dnech rýmu. Fenistil dostal 3 kapky jen na noc. Častěji bych určitě nedávala.

martinau5
7. led 2022

@terezzule omlouvám se, zapomněla jsem napsat, že pouze na noc

zmrzlinka
7. led 2022

@terezzule nejlepší je před každým kojením vysát nos a pak napnout Nasivin ať mu splaskne sliznice a může dýchat a pak nakojit.A Fenistil 3 x denně 3 kapky 👍

lidija1234
7. led 2022

@terezzule ahoj,já dávala cca v měsíci 3 kapky 3x denně asi 5dnu a splichala jsem do nosu mořskou vodu. Krásně to zabralo a malému se dobře dýchalo a spal jak normálně toho bych se asi úplně nebála. Mě se malý dost často zakuckaval při jídle a s rýmou to bylo o dost horší tak že mu zaskočilo a přestal dýchat. Za mě určitě lepší pár dnů dávat a odsávat nosanek,nejlépe pokud máš ten nástavec na vysavač to je za mě top.

aanisecek
8. led 2022

Ty jo..já bych se asi bála on je to docela i driak🙈
Už se mi i stali že jse mi malej po nich v noci neprobudil a to se probouzí na jídlo🙈

lilian2111
8. led 2022

Určitě bych to takovýmu miminku nedala, odsávat, Nasivin, mořská voda, co nejvíc na vzduchu.
Upřímně nechápu tu módu dávat snad na vše fenistil 🤦🏻‍♀️

novamamina
8. led 2022

Fenistil přechází do mozkomisniho moku, je to zastaraly lék. Ale na noc 3 kapky by snad neměly uškodit. Osobně bych ale dávala jen ten nasivin a mořskou a odsavat