Ahoj maminky, můj syn prodělal febrilní křeče ( má k tomu bohužel genetické dispozice) Já jsem teď podruhé těhotná a mám obavu, že to zažiju i u druhého potomka.... Máte prosím některá zkušenost?? Děkuju moc.
to neovlivnis tak nema cenu se tim trapit, ja jako mala jsem je prodelala, mamca ma dalsi dve deti a nikdo jiny je nikdy nemel...jo a ja je prodelala kdyz jsme mela teplotu jenom neco malo nad 38, takze proste deti sledovat a doufat..ja mam od doktorky doporuceni davat pri teplote nad 39 Diazepan a zatim to u nas funguje, syn jednu dobu mival casto vysoke horecky,"rekord" mame 40,2 ☹
V rodině jsme je mezi sourozenci měli. Můj nejstarší je měl taky. Bere preventivně diazepam a na radu dětské dr. jej dávám i sourozencům při teplotě, protože když jsem s nejstarším po febrilních křečích ležela ještě na došetření na neurologii, tak mě upozorňovali, že jsou k tomu dědičné sklony.
U nás starší syn bez problému a mladší dcerka měla... pravda ale je, že měl fibrilky i můj bratranec, tak to je možná i geneticky, ale nás na to nikdo neupozorňoval... jinak u nás začly fibrilky s teplotou 37,5 - nic moc - takže to nechápu - prý je to z rychlé změny teploty, takže by se nemělo ani úplně rychle chladit (třeba ani ledové zabaly ne - jen vlažné)...praktikujeme to a zatím se to neopakovalo jo a máme nějaká homeopatika, která dáváme.a samozřejmě dzp (prášek i tubu pořád u sebe...)
Můj druhorozeny syn je měl ve třech letech prvni syn je nemel. Vetsinou tím trpí jen chlapci tak do 5ti let. Nikdy jsem o tom neslysela dokud to neprodelal můj syn 😔 takže jsem z toho byla hotova byl 4dny na jip byl dlouho mimo při kazde teplotě jsme museli dávat Diazepan a ještě kdyz by měl hodne vysokou teplotu tak speciální čipky 😔 a uz se to neopakovalo.