Febrilní křeče u druhého dítěte, máte zkušenost?

zuzanazari
2. bře 2015

Ahoj maminky, můj syn prodělal febrilní křeče ( má k tomu bohužel genetické dispozice) Já jsem teď podruhé těhotná a mám obavu, že to zažiju i u druhého potomka.... Máte prosím některá zkušenost?? Děkuju moc.

jajinka25
2. bře 2015

Můj druhorozeny syn je měl ve třech letech prvni syn je nemel. Vetsinou tím trpí jen chlapci tak do 5ti let. Nikdy jsem o tom neslysela dokud to neprodelal můj syn 😔 takže jsem z toho byla hotova byl 4dny na jip byl dlouho mimo při kazde teplotě jsme museli dávat Diazepan a ještě kdyz by měl hodne vysokou teplotu tak speciální čipky 😔 a uz se to neopakovalo.

tulikiss
2. bře 2015

to neovlivnis tak nema cenu se tim trapit, ja jako mala jsem je prodelala, mamca ma dalsi dve deti a nikdo jiny je nikdy nemel...jo a ja je prodelala kdyz jsme mela teplotu jenom neco malo nad 38, takze proste deti sledovat a doufat..ja mam od doktorky doporuceni davat pri teplote nad 39 Diazepan a zatim to u nas funguje, syn jednu dobu mival casto vysoke horecky,"rekord" mame 40,2 ☹

veruska007
2. bře 2015

V rodině jsme je mezi sourozenci měli. Můj nejstarší je měl taky. Bere preventivně diazepam a na radu dětské dr. jej dávám i sourozencům při teplotě, protože když jsem s nejstarším po febrilních křečích ležela ještě na došetření na neurologii, tak mě upozorňovali, že jsou k tomu dědičné sklony.

ladik1
30. kvě 2015

U nás starší syn bez problému a mladší dcerka měla... pravda ale je, že měl fibrilky i můj bratranec, tak to je možná i geneticky, ale nás na to nikdo neupozorňoval... jinak u nás začly fibrilky s teplotou 37,5 - nic moc - takže to nechápu - prý je to z rychlé změny teploty, takže by se nemělo ani úplně rychle chladit (třeba ani ledové zabaly ne - jen vlažné)...praktikujeme to a zatím se to neopakovalo jo a máme nějaká homeopatika, která dáváme.a samozřejmě dzp (prášek i tubu pořád u sebe...)