Exémek na tvářích a čele

lorrelai
30. čer 2018

Maminky prosím. Můj tří měsíční syn, má na tvářičkách i čele takový ošklivý exémek...Někdy nejde vidět, protože je nezabarvený, ale při dotyku je to hodně drsné a hrubé. Jindy to ale umí úplně zrudnou a vypadá to ošklivě (viz.foto). Obvodní Dr. mi řekla, ať to mažu Sudokrémem a sádlem... Ale já chci po neděli zajít na kožní. Jen prosím, máte někdo něco podobného?? Atopický exém u nás nikdy nikdo neměl, tak nevím zda by to mohl být on, ale doufám že ne..Připadá mě, že se mu to udělalo jak začaly ty velké horka...Moc děkuji

ninanela
30. čer 2018

Je tu skupinka atopicky ekzem,holky určitě poradí, napiš a pošli í foto.😉

luckaamilan
1. črc 2018

Je to urcite atopicky exem. S vedrem to podla mna nema nic spolocne....Nam pomohlo vysadit uplne lepek a natierat bambuckym maslem z teta drogerie. Na koznim sme boli 2x, nikdy ich maste nepomohli. Kortikoidy som samozrejme odmietla.

priefi
1. črc 2018

Nejspis alergie na bilkovinu kravskeho mleka 😉 (mozna kombinace alergii napr.na vejce). Maz sudokrem + modra indulona na ruce. Kozni moc k uzitku nebude, max predepise kortykoidy, coz je na prd a nepomuze to nicemu. Spise gastro poradna, anebo alergologie je na miste.

lorrelai
autor
3. črc 2018

Tak holky. Byli jsme včera na tom kožním a paní doktorka hned věděla co to je. Atopický to není, prej ,,normální" exém, ale malý už tam měl trošku infekci a taky kvasinku...Dala nám silnou mastičku a normálně od včerejška to má od 60% lepší!! Tato fotka co tu je, byla focena v sobotu, ale včera to bylo ještě o moc horší ☹ měl i krev na zavinovačce-muselo ho to strašně svědit bobeška mojého...dnes už to vůbec neměl tak zarudlé a hlavně zase pěkně v klidu spinká. V pondělí jdeme na kontrolu. Tak snad to bude dobré 😉

leniczka88
4. črc 2018

@lorrelai jak se jmenuje mastička prosím?

lorrelai
autor
4. črc 2018

@leniczka88 Pimafucort. Prý se nemám lekat, že je tam nepatrný obsah ,,Kortikoidu" ale prej v takovém množství a hlavně když se to jen natírá, tak to neublíží-tato mystička se dává i novorozencům...tak snad bude vše ok 😉 Dnes má malý pusinku krásnů a na čelíčku už to dokonce nemá ani drsné...Takže doporučuji 😉

leniczka88
4. črc 2018

@lorrelai děkuji moc za odpověď 🙂 máme to samé po celém tělíčku. Dr nám na to dala mi míchanou mastičku z lékárny která samozřejmě vůbec nezabírá. Neříkala vám na kožní z čeho se to dělá?

suromana
4. črc 2018

Syn měl cca od konce šestinedělí asi šest týdnů na obličeji ošklivou vyrážku, dle dr. novorozenecké akné, vypadalo to strašně, dala nám na to mast, ale když jsem si přečetla, že jsou tam kortikoidy a atb, tak jsem to nemazala, přešlo to samo, jen jsem hlídala, aby se to někde moc nezanítilo a nezačalo hnisat, kdyžtak jsem to trochu mázla sudocreamem, teď má dva a půl roku, a už se to nikdy neobjevilo znovu.

priefi
4. črc 2018

@lorrelai jj, tak to zacina 😂 jj, maze se novorozencum, ale mazat by se jim to nemelo. Ja byla blbka a mazala, dr.vi prece vse nejlip, ze? 😂 a kozni jak by smet, je to prece odbornik... chyba lavky. Ale musela jsem si tim projit, abych pochopila. Drzim pesti, at to je u Vas ok, ale kdyz domazes a vrati se to a ve vetsim meritku, kasli na kortikoidy a hledej priciny

kafr
5. črc 2018

Taky s "čímsi" bojujeme... Začalo to jako seborea, rozjelo se to po obličeji, pak ji zhrubla kůže na hrudi a bříšku, další den to i zčervenalo, teď už to má pomalu všude. Má 2 měsíce, vážně to za měsíc zmizne?! Já jsem z toho nešťastná. Mudr nejdřív řekla mazat Sudokrémem, teď dala Kanesten a Excipial, že je to kvasinka. Na netu všude píšou kvasinku nemazat, vysušit....
@priefi co bys teda dělala ty? Já teď 1. den zkouším nemazat, ale drbu se už jen při pohledu na ni. Je fakt, že včera jsem ji zapomněla namazat hlavu a bylo to lepší. Do koupání přidávám odvar z měsíčku lékařského, ten vím, že je na kvasinky dobrý... Uvidím co ráno, chudinka moje. Já už mám pocit, že nic nejím aby se jí to nezhoršilo ☹️

priefi
5. črc 2018

@kafr otazka je, zda kojis. Pokud kojis, vyrad z jidelnicku sladke a zbytecne cukry, vcetne ovoce atd. Zamer se na zelenou zeleninu jako treba brokolice, cuketa, kedlubna, ledovy salat, zel.okurka atd. Nejist dyni a mrkev. Jez probiotika a mimcu taky davej probiotika. Ty nejlepe s kvasinkami bojuji. Pokud davas um, vyber nejake, kde neni cukr, nebo je ho aspon malinko.

Zkusit koupat v cernem caji. Pozor na mesicek, ne vzdy je k uzitku, nekdy je alergizujici, musis vyzkouset a podle reakce nereakce uzit. My jsme koupali v Manayupe, je to bylinka, ktera je proti alergiim. Sudokrem rovnez muze pomoci. U seborely nam pomohl klasicky panensky olivovy olej, pul hodky pred koupanim namazala a pak koupani to smylo, nasledne vycesavala, ale paradoxne lepe se tu kuzicku sundavalo az dalsi den. Delali stery? Stery odhali vse nejlepe, ale dr.trva nez je udela. U nas kozni raci patlal jedny, druhe a treti kortikoidy, nez milostive udelal stery, aby predepsal dalsi a k tomu antibitickou mast. Stejne to bylo prdlajs platne. Byla to alergii a diky ni byl ekzem. My jsme kvasinky nemeli, ale myslim, ze postup by mel pomoci.

kafr
5. črc 2018

@priefi díky, vyzkouším. Proti-kvasinkovou dietu už jsem kdysi držela, trpěla jsem na mykózy a v těhotenství jsem si je zase užila... Takže tuším, že to má malá ode mě. Jj, plně kojim, určitě se zaměřím na svou stravu.
Jo a ještě jsem si vzpomněla (třeba to někomu pomůže) zhoršení u malé nastalo, když jsem začala brát GS Mamavit (při kojení mi začínaly scházet vitamíny a stravou to dohnat nešlo, když většinu věcí nesmite- buď prdiky, nebo se osype)

priefi
6. črc 2018

@kafr nemas vubec zac 😉 ja pouzivala superfolin 2 od chytreho miminka, zkus, treba nebude vadit. Kupuji v gigalekarne

suromana
6. črc 2018

Já GS Mamavit vůbec nemohla, dělalo se mi z něj zle, na zvracení, a ty jejich obrovské pilule skoro nešlo polknout, nahradila jsem ho Femibionem, ale ten je dost drahý, teď beru Chytré miminko.

pitrisek87
6. črc 2018

@kafr Tak dcera mela taky kvasinku... Dr řekla, ze je to atopak a mam promazavat a to bylo jeste horší.... Našla jsem na wiki a podle fotek na Googlu ze to muze byt kvasinka. Radikálně jsem omezila cukry a pro jistotu i lepek, susila ložiska zinkovou masti a koupala jen v ciste vodě. Promazavat jsem začala až když byla ložiska sucha a bez zarudnuti, do tri dnu jsem viděla zlepšení. Po vymizení jsem postupně začala přidávat zpět cukry i lepek a už se to neobjevilo. Dcera ma ted 10 mesicu, mela to asi ve třetím měsíci, kdy byla plne kojena. Jo a jeste jsem brala hylak ( našla jsem ze je lepši jak laktobacily) Tak ať mate brzo po problemu ;)

lorrelai
autor
6. črc 2018

@priefi jsem si vědomá že mastička není úplně ideál, ale malý to má několik týdnů a nic nezabíralo. A teď se to z 95% ztratilo a jsem moc ráda! Ale děkuji za rady a určitě si dám pozor na sladké-protože věřím, že to je z velké části hlavní příčina! Jenže já miluju třeba melouny, meruňky, jablíčka, atd...Ale teda protikvasinkovou dietu sem nedržela nikdy, ani nevím že něco takového existuje-ale určitě si ji nasadím-trpím tady na kvasinky...Nemáte nějakou tuto dietu k doporučení?? MOC děkuji za všechny odpovědi 😉

twoangels
6. črc 2018

Ahojky, můj syn měl úplně stejný projev, jako tvůj - na tvářičce viz tvá fotka, můj syn má seboricky ekzém - vyroste z toho, ale potrápí to hodně. Museli jsme změnit i kožní MUDr. - pomáhá mu ichtamolová mast, na promazání Infadolan a Fenistil kapky proti svědění, kdybys chtěla bližší info, napis mi zprávu - držte se 🍀

priefi
7. črc 2018

@lorrelai co se tyce protikvasinkoveho doporuceni, viz zpravicka, co jsem psala vys kafr. Kortykoidy to zahoji, o tom zadna, ale do tydne to je pak zpet a ve vetsim meritku. Jen malokdy se to zahoji a uz se nevrati. Muze to byt reakce na Tve jidlo, muze to byt alergie na nejakou potravinu, muze to byt kvasinka, muzou to byt jeste nevivinute jatra. Je dulezite najit pricinu, bez toho se toho nezbavite 😉