Dávám od 4dne co se malá narodila.Dáváme vždy před jídlem. Což je 6x denně.Někdy i vice když se probudí v noci..Dávám půl MM a půl UM..Nekojim a jen odstříkávám.Nemohu tím Espumisanem malé uškodit?
Taky jsem tak dávala před každým kojením, nemělo by jim to uškodit. První dceri jsem dávala 3 mesice a druhý jsem dávala jen 2m.
Dceri jsem dávala taky do každého um. Nekojila jsem. A v pohodě. Jen ji to bříško trápilo dlouho, pokaždé, když jsem zkusila vysadit, tak plakala bolesti. Takže jsem ho dávala dlouho, myslím, že do roka cca a pak jsem vysazovala opatrně postupně.
@biciklissie A když kojim dávám taky před jídlem.Nemam to náhodou zmírnit a dávat jen když dávám.UM.?
@alex97 Také jsem synovi dávala espumisan, ale on byl plně na um. Ja jsem mu to střídala ještě s přírodními věcmi. A to , ze jsem mu dělala kminovy odvar a fenyklový čaj. Ten fenyklovy čaj můžeš zkusit pít ty a když kojis tak pak nedávat espumisan. Fenykl by se měl dostat do mléka a ulevit miminku, jako espumisan.
Asi záleží, jakého jsi rozpoložení a co vnímáš jako škodlivé .. viděla jsi složení? Já bych to nevzala ani sama, pokud by to nebylo absolutně nezbytně nutné.
Léčivou látkou je simeticonum.
1 ml perorální emulze obsahuje simeticonum 100 mg.
Pomocnými látkami jsou: makrogol-stearát, glycerol-monostearát 40-55, kyselina sorbová, hydroxid sodný (k úpravě pH), draselná sůl acesulfamu, chlorid sodný, nekrystalizující sorbitol 70% (E 420), karbomer,
dihydrát natrium-citrátu, banánové aroma, čištěná voda.
@alex97 Tak to bohužel nemám zkušenost. Četla jsem jen, že opravdu dávat pravidelně a často, aby měl efekt. Já dávala přímo do um, takže možná bych to takhle dělala i pri částečném kojení. Když kojení, tak nic, když um, tak v něm. Ale prakticky to vyzkoušené nemám.
@alex97 nemůžeš. Spíš si zvykne na sladke,je dost sladký. Já dávala tedy 2x denně.