Espumisan. Nemohu tím malé uškodit?

alex97
13. říj 2021

Dávám od 4dne co se malá narodila.Dáváme vždy před jídlem. Což je 6x denně.Někdy i vice když se probudí v noci..Dávám půl MM a půl UM..Nekojim a jen odstříkávám.Nemohu tím Espumisanem malé uškodit?

nazka
13. říj 2021

@alex97 nemůžeš. Spíš si zvykne na sladke,je dost sladký. Já dávala tedy 2x denně.

aniea
13. říj 2021

Taky jsem tak dávala před každým kojením, nemělo by jim to uškodit. První dceri jsem dávala 3 mesice a druhý jsem dávala jen 2m.

biciklissie
13. říj 2021

Dceri jsem dávala taky do každého um. Nekojila jsem. A v pohodě. Jen ji to bříško trápilo dlouho, pokaždé, když jsem zkusila vysadit, tak plakala bolesti. Takže jsem ho dávala dlouho, myslím, že do roka cca a pak jsem vysazovala opatrně postupně.

alex97
autor
13. říj 2021

@biciklissie A když kojim dávám taky před jídlem.Nemam to náhodou zmírnit a dávat jen když dávám.UM.?

martt
14. říj 2021

@alex97 Také jsem synovi dávala espumisan, ale on byl plně na um. Ja jsem mu to střídala ještě s přírodními věcmi. A to , ze jsem mu dělala kminovy odvar a fenyklový čaj. Ten fenyklovy čaj můžeš zkusit pít ty a když kojis tak pak nedávat espumisan. Fenykl by se měl dostat do mléka a ulevit miminku, jako espumisan.

sirinfirst
14. říj 2021

Asi záleží, jakého jsi rozpoložení a co vnímáš jako škodlivé .. viděla jsi složení? Já bych to nevzala ani sama, pokud by to nebylo absolutně nezbytně nutné.
Léčivou látkou je simeticonum.
1 ml perorální emulze obsahuje simeticonum 100 mg.
Pomocnými látkami jsou: makrogol-stearát, glycerol-monostearát 40-55, kyselina sorbová, hydroxid sodný (k úpravě pH), draselná sůl acesulfamu, chlorid sodný, nekrystalizující sorbitol 70% (E 420), karbomer,
dihydrát natrium-citrátu, banánové aroma, čištěná voda.

biciklissie
14. říj 2021

@alex97 Tak to bohužel nemám zkušenost. Četla jsem jen, že opravdu dávat pravidelně a často, aby měl efekt. Já dávala přímo do um, takže možná bych to takhle dělala i pri částečném kojení. Když kojení, tak nic, když um, tak v něm. Ale prakticky to vyzkoušené nemám.