Ahoj, chtěla bych se zeptat, co je špatného na espomisanu pro měsíčního kojence? Celkem mi trpí na bolesti bříška. Nepomáhá cvičení, vana asi jen na 5 min. Budu kupovat bio gaju ale než mi ji doručí mám espumisan. Po espumisanu mi hned spinká. Je to normální?
Espumisan je přímo pro děti od narození a stačí pár kapek ke každému krmení. Působí pouze v zažívacím traktu, nevstřebává se do těla. Třeba usne, protože je najezený a bříšku se uleví? 😉 Probiotika jsou na velmi dlouho a třeba nám vůbec nepomohly...
Espumisan obsahuje pouze Simetikon. Dělá pouze to,zjednodušeně, ,že bublinky v bříšku popraskaji. Samotný Simetikon je pak vyloučen beze změn ven z těla se stolici. Tělo ho nikterak nevstřebává. Takze pokud zabírá klidne používej dál. Partnerovi vysvětli, že spokojené bříško miminka je prostě důležitější než hloupý názor že jde o zbytečnou chemii. Kdyby mimco plakalo půl dne bolesti tak i partner by byl za tu "chemii" jen rád. 😉
Ja ho synovi davala 3 mesice a nemela jsem s tim problem, a to si davam pozor na to, co svym detem davam. Na Espumisanu nic spatneho nevidim.
Oni uz nejsou jen biomatky, ale uz i biootcove🤦♀️prosim te, pokud mu ulevuje, tak mu ho normálně davej,kazdemu sedne neco jinyho, nekomu ani ta dráha biogaja nepomuze... Jo a prosim tě hned nevysazuj mléko, me přijde ze v poslední době se to všechno svaluje na mléko
@saraca Ahojky, Espumisan se vůbec nijak nevztřebává v těle ,takže se nemusíš bát... a ta BioGaia nám vůbec nepomohla, spíš naopak zhoršila 🙈
Klidně espumisan dej.. pokud nemá navíc průjem, vyzážku, hezky prospívá, tak bych mléko neřešila… do zhruba 3 měsíců jsou bolesti bříška a večerní neklid naprosto normální. Je to kvůli nezralé nervové soustavě a zažívací trakt taky teprve začíná fungovat.. u naší malé nejvíc zabíralo kojení, byla klidnější že je u mě, dudlala si, až nakonec usnula.
@saraca já ho u dětí taky používala a naprostá spokojenost. Třeba ty Bio Gaja nám vůbec nezabraly.