Espumisan. Co je na něm špatného pro měsíčního kojence?

saraca
2. říj 2022

Ahoj, chtěla bych se zeptat, co je špatného na espomisanu pro měsíčního kojence? Celkem mi trpí na bolesti bříška. Nepomáhá cvičení, vana asi jen na 5 min. Budu kupovat bio gaju ale než mi ji doručí mám espumisan. Po espumisanu mi hned spinká. Je to normální?

dominge
2. říj 2022

@saraca já ho u dětí taky používala a naprostá spokojenost. Třeba ty Bio Gaja nám vůbec nezabraly.

bara88
2. říj 2022

@saraca tak espomisan na tyto problémy je, tak proč by na něm melo byt něco špatného?

arkapo
2. říj 2022

Espumisan je přímo pro děti od narození a stačí pár kapek ke každému krmení. Působí pouze v zažívacím traktu, nevstřebává se do těla. Třeba usne, protože je najezený a bříšku se uleví? 😉 Probiotika jsou na velmi dlouho a třeba nám vůbec nepomohly...

saraca
autor
2. říj 2022

@bara88 no třeba že je to chemie? Nevím. Přítel byl proti tomu ale já už si moc nevím rady co s malým. Tak jsem po tom už dnes sáhla. Ještě zkusím dietu- bez mléka. Espumizan mi jinak zabral dobre

klpoiu
2. říj 2022

Espumisan obsahuje pouze Simetikon. Dělá pouze to,zjednodušeně, ,že bublinky v bříšku popraskaji. Samotný Simetikon je pak vyloučen beze změn ven z těla se stolici. Tělo ho nikterak nevstřebává. Takze pokud zabírá klidne používej dál. Partnerovi vysvětli, že spokojené bříško miminka je prostě důležitější než hloupý názor že jde o zbytečnou chemii. Kdyby mimco plakalo půl dne bolesti tak i partner by byl za tu "chemii" jen rád. 😉

saraca
autor
2. říj 2022

@klpoiu pomohla vam nejaka dieta nebo neco? Nebo to ve valne vetsine skonci epsumisanem?

martiniquest
2. říj 2022

Ja ho synovi davala 3 mesice a nemela jsem s tim problem, a to si davam pozor na to, co svym detem davam. Na Espumisanu nic spatneho nevidim.

ajja87
2. říj 2022

Oni uz nejsou jen biomatky, ale uz i biootcove🤦‍♀️prosim te, pokud mu ulevuje, tak mu ho normálně davej,kazdemu sedne neco jinyho, nekomu ani ta dráha biogaja nepomuze... Jo a prosim tě hned nevysazuj mléko, me přijde ze v poslední době se to všechno svaluje na mléko

marina1300
2. říj 2022

@saraca Ahojky, Espumisan se vůbec nijak nevztřebává v těle ,takže se nemusíš bát... a ta BioGaia nám vůbec nepomohla, spíš naopak zhoršila 🙈

lenatko91
2. říj 2022

Klidně espumisan dej.. pokud nemá navíc průjem, vyzážku, hezky prospívá, tak bych mléko neřešila… do zhruba 3 měsíců jsou bolesti bříška a večerní neklid naprosto normální. Je to kvůli nezralé nervové soustavě a zažívací trakt taky teprve začíná fungovat.. u naší malé nejvíc zabíralo kojení, byla klidnější že je u mě, dudlala si, až nakonec usnula.

jjasmina
2. říj 2022

@saraca espumisan jsem dávala na radu dr, když bolelo bříško, ale ne preventivně, pak to přestalo. Ale já jsem kojila, po um se mi třeba malá svijela a brečela i nekolik hodin, takže záleží jak to máte vy, co jíte apod

aselluska
2. říj 2022

@saraca někdy to skončí až dozráním trávicí soustavy a nemusí pomoct nic. Jestli líp spí, asi se mu konečně ulevilo a má díky nebolení klidnější, lepší spaní