Ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat, jestli má někdo stejnou zkušenost jako já a diagnostikovali vašemu diteti v pulroce epilepsii? Zachvatku bylo asi 5-zahledeni a fialoveni rtu, okamžitě nasazeny leky.
Je tu někdo komu se z toho děťátko úplně dostalo? Je to pro mě velký šok a hledám slova útěchy..Dekuji
Ahoj nevím jestli to pomůže, mě osobně jako malé holčičce taky zjistili epilepsii, záchvaty jsem měla dlouho.. ale nakonec to vymyzelo👍.... Věřím že to bude i u tvého miminka. Postupem času👍
@me_druhe_ja ano 😟čekáme na zítřejší výsledky MR tak uvidíme
@janajjj94 ahoj nám zjistili epilepsii když měla malá 9.mesicu...měla teda v sobě zrovna nějaký zánět...po odpoledním spaní se nám probudila a po té se nám vyvrátila až šla do křeče a modrat. V nemocní nám zjistili jen ten zánět močových cest a po týdnu nás pustili domů kde nám to zopakovala znovu tak jsme jeli do Brna a tam taky znovu zahledeni, záchvaty kde nám potvrdili dětskou epilepsii. Okamzite nasadili medikaci a od té doby(tuk,tuk,tuk) se nám.to nestalo. Všechna vyšetření od sono hlavicky,eeg,mr měla v pořádku, vývojové je sikovna. Primář říkal že patří mezi to procento děti, kdy se neví, proč se jim to objeví. Nemáme to v rodině ani úraz hlavy neměla. Ale modlim se každý den už skoro rok, aby se to už nikdy neopakovalo. Myslela jsem že se mi zhroutil svět.
@naty89 ťukam s vámi! My jsme na lécích od 3.3. A tuk tuk zatím žádný naznak a věřím a pevné doufám , ze to tak zůstane... druhá věc z které mám strach je vedlejší účinek léku? Nezměnilo se napr chování u dcerky? Malý je prave taky chvalen, ze je vyvojove velmi šikovný, tak mám strach aby ho to nezměnilo....preji Vám hodně zdravi.
@janajjj94 my jsme na lécích od května a žádné změny chování nemáme, každého půl roku se malé bere krev kvůli jatram...dr nám říkala, že dávku léků nám zvyšovat nebude, takže tím že malá roste a pribírá tak léky mají menší účinnost a snad by je mohli do jejich 2,5let plné vysadit, pokud bude bez zachvatu....Tak snad. Vám taky přejeme zdraví 🍀
Ahoj, u nás začala epi asi v měsíci a půl, genetického původu. Ono strašně záleží na tom, jaky druh epi máte. Da se "vyrůst" ze všeho, ale taky z ničeho. :-/