Ahoj maminky, je tady nějaká, která má dítko s epilepsii? Zajímalo by mě jaký má omezení a jak s tím funguje?!? Děkuji
@terkapali Adelka je tezce postizena, takze omezeni jsou spise z tohoto duvodu. Ji vse, co zvládne. Nechavame ji spat, kdyz usne, potrebuje hodne odpocivat. Zachvaty ji vyprovokuje vzdy pocasi. S sebou vsude vozime diazepam a kdyz jedeme na.navstevu, i leky, kdybychom se zdrzeli. V ramci moznosti se snazime dodrzet pravidelny rezim, leky davat ve stejný cas, jidlo a tak.
Ucim kluka s epi, na.klasicke zs. Omezeni ma na TV, zhorsil se mu stav, jinak vse s ohledem na stav.
Leky muzou zpusobit unavu, ale nemusi. Muzou zvysit, ale i snizit chut k jidlu atd. Bohuzel jde o nemoc, kdy ma clovek pocit, ze je hozeny do vody a.musi se.naucit plavat....
@terkapali nemas zac 😊 neboj, jde to zvladnout. Musite si najet na režim leku, vysledovat, co ji vadí... nasi Adelce nejvic vadi pocasi, takze posledni dva tydny to bylo tezke.... Jeste bych poradila vozit s sebou i kopii zprávy z neurologie. Naucit dceru mit s sebou diazepam (pokud ho.mate), informovat ve skole .. instruovat babičky a.dedy....
Znám paní co má syna... Bere léky a je to v pořádku. Je bez záchvatu. Nesmí ale zapomenout. Jsou dva druhy, nepíšeš jaký má. Dá se to zvládat. Ale do budoucna co vim, tak nedostane řidičák.
Hodně záleží na tom, jak silné jsou záchvaty. Já měla epilepsii v dětství, ale záchvaty jsem nikdy neměla, "jen" jsem omdlevala. Omezení jsem měla snad jen na zákaz cvičení ve výškách a pobyt v sauně. Takže osobně bych počkala na výsledky vyšetření
Mam temer 9letou postizenou holcicku s epi