Enterol 2,5letému dítěti?

sorboni30
2. srp 2024

Maminky mám dotaz. Dcera má 2,5 let. Chytnula rotaviry od bratra, který se vrátil z Turecka..
Tři dny měla teploty, včera ráno se pozvracela a dneska čtvrtý den začal průjem. Myslíte, že bych ji mohla dát enterol?
V letáku se píše, že se může od 4 let, ale na diskuzích psaly maminky (stare diskuze z emimina), že enterol dávaly i 22 měsíčním.. že jim do dětské doktorky dávaly v doporučení.
Máte s tím některá zkušenost? Smektu jsem ji dnes zkusila dávat, ale konec.. ji to natahovalo a krom trošku rohlíku, vánočky či banánů nic nejí. Jen pije a celkem dost.. ale smektu v tom poznala takže jsem ji musela zrušit. Dala jsem ji smektu tubickou na Nurofen dvě dávky..no nic moc.
Děkuju za radu

jolysek
2. srp 2024

@sorboni30 dávala jsem taky dceři kolem 2,5 roku na doporučení lékařky, takže v pohodě

sorboni30
autor
2. srp 2024

@jolysek takže zítra nasadím. Děkuju 🙏🙏🙏🙏🙏

kupcatko
2. srp 2024

@sorboni30 zkus tasectan. Na rotaviry nam ho ted v nemocnici davali.

sorboni30
autor
2. srp 2024

@kupcatko to právě nemám. 😶‍🌫️ Na rotaviry vám ho dávali? Ha. Zkusím zítra skočit do lékárny..díky 🙏

pe2la
2. srp 2024

@sorboni30 pro děti rozhodně tasectan...moje malá prodělala rotaviry ve 2 letech, skončili jsme v nemocnici na kapačkách...a doporučili nám právě tasectan duo. a pak samozřejmě nasadit kvalitní probiotika.

palja
3. srp 2024

@sorboni30 dávala jsem i půl roční dceři na doporučení dr.
Malá měla rotaviry hned ve 2 měsících a taky měla tasectan duo Kids, zvládly jsme to doma.

zmrzlinka
3. srp 2024

Tasectan 3 x denně

martulka88
3. srp 2024

@sorboni30 Záleží jaký enterol. Ten ve skleničce se dá dávat i mladším, máme doma i v krabičce a ten je pro starší. Zrovna synovi bude 2,5 roku a dostal enterol na doporučení v lékárně asi před měsícem na průjem.

pampeliska1313
3. srp 2024

Tasectan duo. Pomohl od prujmu, kdy hrozila jinak hospitalizace.🙂 smectu už nemáme po tom, co tasectan moc pomohl.)

me_druhe_ja
3. srp 2024

Dávala jsem ty pytlíčky/vysypany tobolky určitě už před 3 rokem. Nemám u sebe krabičku, ale mám dojem, že píšou, že od 4 let můžeš i 2 tobolky/sáčky 2x denně, od tří let jen jednu. Takže ve 2,5 už bych se fakt nebála.
Osobně synovi zabírá jedině Enterol. 🙂

sorboni30
autor
3. srp 2024

@sorboni30 děkuju všem, ráno jsem byla v lékárně a malá už má v sobě dávku Tasectan Kisd 🙏