Emla krém. Máte zkušenost?

tahejhula
23. čer 2022

Hezký den. Máte někdo zkušenosti s tímto anestetickým krémem? Opravdu to funguje (odběry, zavádění flexily)? Místo, kam aplikujete, poté obalíte potravinářskou fólií a to stačí, nebo obvazujete něčím dalším? Děkuji.

dagmaris
23. čer 2022

@tahejhula ano, opravdu to funguje. Je potřeba opravdu počkat minimálně 30 minut ( klidně 45 minut). Namazat silnější vrstvou, obalit potravinářskou fólií a nechat působit. Nelekejte se, pokud bude potřené místo zarudlé, je to normální a po otření za nějakou dobu zase zmizí beze stopy.
Určitě to doporučuju pro bázlivé děti. Na nastřelování náušnic taky fajn 🙂
Hezký den

tahejhula
autor
23. čer 2022

@dagmaris nemůže přítomnost krému nějak ovlivnit laboratoř?

dagmaris
23. čer 2022

@tahejhula nejsem odborník na laboratoř, jen obyčejný zdravotník, ale osobně jsem se synem byla na odběrech krve na alergologii i na odběry kvůli vyvrácení přítomností borelií a nikdo nic neříkal. V tomto vám bohužel neumím poradit.

tahejhula
autor
23. čer 2022

@dagmaris já moc děkuji za vaše odpovědi 🌹, zjistím na příslušných místech.

drep
23. čer 2022

Funguje výborně, výsledky neovlivnil, ale je třeba dostatečně vyčkat (ideálně 45minut) a hlavně namazat správné místo. U nás jej mazaly sestry na oddělení absolutně hlava nehlava (do loketní jamky na zlomebě ruce, kam se nenapichuje, na místa, kde není žádná žíla, …)

tahejhula
autor
23. čer 2022

@drep tak já vím, kam asi s tím (prostě bych mu to namatlala sama) jen jestli to opravdu funguje. Syn začíná vypadat, že je takovou informaci a možnost ochoten naposlouchat a vstřebat. Nejspíš bych mu to i někam mázla jen tak, aby to vyzkoušel.

lenickakl
23. čer 2022

mně ji dal doktor pro syna, namazat prý hodinu před odběrem a přelepit náplastí, ale jak funguje, to ještě nevím, jdeme až za týden :D

tahejhula
autor
23. čer 2022

@lenickakl já měla za to, že se to musí zakrýt něčím, co do sebe ten krém nevcucne.🤔

lenickakl
23. čer 2022

@tahejhula prodávám, jak jsem nakoupila.. doktor mi vymacknul mast do zkumavky a dal mi tyhle instrukce, víc jsem se o to nezajímala

tahejhula
autor
23. čer 2022

@lenickakl jasně, jen jsem zmatena jak lední medvěd na poušti.

krasna_neznama86
23. čer 2022

Opravdu funguje dobře, byla jsem se synem na uvolnění předkožky a pindu mu tam tímhle namazali, 20 minut jsme čekali, ať to zabere, výkon zvládl s přehledem, neplakal, ovšem pak to bylo výživný...

tahejhula
autor
23. čer 2022

@krasna_neznama86 aaaaa, měl to ještě hodně slepené?

zizkmi
23. čer 2022

@tahejhula funguje, zkousela jsem to na sobe. Presne jak pisi holky namazat silnejsi vrstvu, zabalit do potravinarske folie a cekat🙂

krasna_neznama86
23. čer 2022

@tahejhula jj, měl a měl pod tím mazek a měl to červené... Jinak by nesel

tahejhula
autor
23. čer 2022

@krasna_neznama86 synovi právě dělali deglutinaci v celkové anestezii, tak mě to překvapilo.

gracinka7
23. čer 2022

@tahejhula zkušenosti mám a na tetování nefunguje. Bolelo to jako bez masti.

krasna_neznama86
24. čer 2022

@tahejhula malému to namazali, čekali jsme 20 minut, pak ani ne za minutu to tou sondickou uvolnili a bylo to, ale pak to přišlo k sobě a mazec, chudinka... A to se naše Dr divila, že mu to mazali, že se to nedělá. No, mi byli právě v soukromé ambulanci, tak jsem byla ráda.

tahejhula
autor
24. čer 2022

@krasna_neznama86 jen tak bez ničeho to provádějí akorát čuňata. Nám byl nabídnut ještě zákrok pod premedikací, ale preferovala jsem tu anestezii. Synovi byl tehdy tedy rok a čtvrt.

krasna_neznama86
24. čer 2022

@tahejhula synovi byly 4 roky, taky jsem byla v šoku, že jinde to dělají bez ničeho, fuj.

prezdivka
24. čer 2022

Ano, funguje. Koneckonců můžete vyzkoušet na sobě ;)

tahejhula
autor
24. čer 2022

@prezdivka copak já, že to funguje, o tom musím přesvědčit jeho. Protože on je schopen přesvědčit sám sebe, že rozhodně ne. 😄

slecnami
24. čer 2022

@dagmaris Ahoj, zaujalo mě použití před nastřelením náušniček, jen tápu, jak bych balila ouška do potravinářské fólie, nebo čehokoli...za tip budu ráda, díky 😃

dagmaris
26. čer 2022

@slecnami zdravím, omlouvám se za prodlevu
Je to trošku harakiri, ale jde to. Vystřihnout si z fólie nějaký obdelníček, maznout lalůček -zepredu zezadu, přiložit fólií a zalepit náplastí. A pak už jen čekat klidně tu hodinku. Naše malá ani nepípla (ale ona je dost salámistka a má všechno na párku 😀)

slecnami
26. čer 2022

@dagmaris Díky za tip 🙂 Naše maličká má právě doktorku z poslední doby spojenou hlavně s očkováním, takže stačí, aby se zvedla od stolu a malá začne plakat, tak přemýšlím, jak bych jí to aspoň trochu zpříjemnila...děkuji 🙂!

lenickakl
1. črc 2022

@tahejhula jak to dopadlo? U nas dobrý. Prej ho to nebolelo. Ale nevím, jak to nakonec aplikovali. Hodila jsem to na taťku, takže jsem byla v práci. 😄

p_dvorakova
1. zář 2022

Zdravím, koupila jsem na nastřelení náušnic, tak jsem zvědavá, jak bude fungovat. Plánuji udělat tak, jak píše dagmaris 🙂 Jinak se mi doma sešly dva krémy, tak kdyby někdo chtěl...😉