Ekzém/vyrážka, co by zabralo?

martina070
27. zář 2017

Holky, nemáte prosím někdo zkušenost ? Nebo radu co by na to zabralo ?? Nám dr. tvrdila že je malá převitaminovaná Céčkem.. Tak jsme nejedly týden ovoce ani zeleninu a kapaly fenistyl.. bohužel se to nezlepšilo spíš je to horší..tak nám dr. napsala žádanku na kožní.. Jdeme tam za 3 týdny.. je to tam moc plné. Jinak velká výhoda je že to malou nesvědí. Tak sem si řekla že zkusím napsat i sem. Za jakoukoli radu budu moc ráda a vděčná.

modrapa
27. zář 2017

Atopický exém jsem dostala, když mi bylo půl roku. Tohle jsem také párkrát mněla, ale kožní mi vždy řekla že je to po kyselém jídle (mezi ně i jednou zařadila jahody, což mi přišlo divné). Svědilo mně to a pálilo.
Až bude vaše děťátko starší, zajděte uřitě na arelgologii. Mně jako mále píchli několikrát jehličkma do ruky a potom do těch ,,direk" dali různe alergeny. Myslím, že mňe to nebolelo, ale spíše svědilo.
Taky bych zvážila, jaké sprchové gely, aviváže nebo prací gely používáte. Nebo jestli nemáte nějaké nové oblečení, hračky a polštárě nebo peřiny.

danapf9485
27. zář 2017

@martina070 podle me to asi bude atopický ekzém. Vypada to stejne jen je zvlastni ze to nesvedi... Trpěla jsem na něj cele dětství, vyvolat to muze defakto cokoliv, rajčata, čokoláda, kořeněné jídlo, kysele jídlo např. citrusy, u me měli podezření i na lepek protože jsem všechny ty jejich rizikové potraviny opravdu nejedla a ekzém se stále vracel a vracel. Pomohli mi bohužel jen kortikoidy konkrétně beloderm na to nejhorší a po třech-peti dnech jsem mela dělané masticky z lékárny - vše na předpis. Samozřejmě jsem zkoušela i přírodní kosmetiku i onu do nebes vynasenou domaci masticku z trávy a prostě nic, jen chemie mi na to zabírala. Je třeba se denně promazavat nejlíp ráno a určitě večer po koupání aby nebyla pokožka vysušena, to mi pak stačilo aby se mi párkrát otrely rifle napr. o podkoleni jamky a hned se mi začaly dělat takovyhle mapy. Bojovala jsem s tím bohužel jak v zimě (mráz=vysušena pokožka) tak v létě (vedra=pocení=opět ekzém) . vyskytoval se skoro všude, obličej - hlavně čelo, lokty, loketní jamky, krk, břicho a nohy od shora az dolu. Zpětně si říkám ze to vůbec jídlem byt nemuselo, spis bych to viděla na hormony, začalo mi to kolem 10 roku a skončilo někdy ve 20 takže mužů říct, ze jsem z toho vyrostla. Na to kožní urcite jdete, at vas z toho vysekaji i za cenu kortikoidu, par dni neublizi a pak bych se snažila tomu hlavně předcházet - opatrně s tema rizikovejma potravinama ( najdeš je i na netu ) a pak bych pořídila něco prijemnyho klidně přírodního na to promazavani ( na cele tělo, muze se to opravdu objevit kdekoliv ) preju hodně zdaru a at jste z toho brzo venku 🙂

martina070
autor
27. zář 2017

Moc děkuju 🙂 snad to dobře dopadne a nebude to moc važne..uvidíme 🙂 Ted jsme ještě přešly zpátky na kojeneckou vodu... ( pila totiž kohoutkovou už) tak třeba to pomuže

lucka662006
27. zář 2017

Ahoj, připadá mi to jako podráždění nějakým materiálem, práškem na praní apod., jakoby kopřivka. Atopický ekzém svědí a děti se škrábou. Nebo to na mě působí jako kvasinky. Nedávat malé sladkosti, cukr mají vyrážky rády. Nevím, kolik malé je... Na hlavičce nebo obličejíčku to nemá? Zkusila bych na kousek na kraji namazat Sudocreme, slabou vrstvičku 3x denně a uvidíš. Hlavně nic mastného, to ještě zhorší zčervenání.

linee
27. zář 2017

@martina070 holka to parkrat mela,byla to reakce na prasek,kdyz jsem presla na klasicky. A jednou na jedlo,alekdy jsem neprisla na to,na co konkretne.Take ji to nesvedilo.Vyprala jsem veskere obleceni jeste jednou a opet s detskym praskem.Mela to asi tak mesic.Pomohlo umyvat cernym cajem,vynechala jsem i sprchace a pod. a kremovala,kremovala.vetsinou pomohla klasicka indulona,ale chce to zkusit.Sudocrem jen vysusil,ale snazila jsem se stridat,protoze nikdo nepomohl,z ceho to konkretne ma.Asi za mesic to zmizlo a tak nejak.jsem presvedcena,ze to byl.opravdu ten praci prasek.Kazdopadne je to reakce na neco,co snedla a nebo kontakt kuze s textilii nebo tim praskem.

martina070
autor
27. zář 2017

@lucka662006 @martina070 moc děkuju 🙂 má to jen na břichu..jinak mala má 18 mesiců..je fakt že mame cca měsíc nový prací gel...zkusím nasadit zpět dětský a snad to taky zabere 🙂

martina070
autor
27. zář 2017

@martina070 jste užasná..já si myslím že to bude nejspíš z toho prášku ted..a je fakt že sprcháče cca týden nedáváme...ani žádný šampon.. a mažu fenistilem.. tak uvidíme..moc děkuju a krasny večer 🙂

slimacikmia
27. zář 2017

@martina070 to vyzerá na alergickú reakciu, skôr teda kontaktnú, takže prášok, alebo niečo, s čím dieťa prišlo do styku. Atopický ekzém 1. svědí ako blázon, 2. sa tvorí primárne na iných miestach, nie na brušku... Mazať možno bude dobré aj bepanthenom...

andiienka
4. říj 2017

Můj syn má AE, občas se mu udělá i takováhle vyrážka, ale většinou, když párkrát namažeme Bepanthenem sensidermem, tak se to zlepší. Je ale dobré řešit příčinu.

pxtulka
4. říj 2017

dítě ještě nemám, ale stejná vyrážka se mi dělá jako alergická reakce na léky (jsem alergická na penicilin)

kuliseks
4. říj 2017

Syn měl něco podobného na zádech, když byl menší a pomohla na to modrá Indulona, což mi poradila kamarádka, co pracuje jako zdravotní sestřička. Indulona snad nemůže ublížit, tak byste to mohla zkusit. Syna ta vyrážka tehdy taky nesvědila.

absintka19
14. únor 2018

U nas se objevila vyrazka stejna v necelych 9m-jen na brisku, nesvedi, nema teplotu. Vse jiz ma zavedeno mezi 4-6m i lepek, i jogurt..atd. Kdyz ji davam jen um tak vyrazka je porad. Prasek porad stejny, mliko stejne, potraviny take, nic noveho pod sluncem, ani nove plinky nebo kremy...objevilo se to jen tak a jen na brise. Mala od 7m obchazi nabytek, sedi, leze takze v kontaktu s briskem moc neni...porad jedeme to stejne a netusime cim to je. Zkouseli jsme vynechat lepek, zloutky, ovoce, masi, zeleninu...a nic - i kdyz mela jit vse zavedeno a vzdy bez reakce. Zuby nema, nemocna nebyla-ockovani taky bez reakce-dalsi je az v 12m tusim. Ani kosmetiku nemame jinou, spi ve sve postylce. Tak ted prosim poradte...uze nic nenapada. Vitamin D porad bere stejny...