Dobrý den, nevedl by někdo co by to mohlo být za vyrazku mám syna 7 měsíců má to už 14 dní s tím že když jsem byla u doktorky řekla že je to alergie na nějaké jídlo dáváme už příkrm jinak na UM Sunar. Předepsala nám kapky a krém fenistil ale má to pořád na alergii z jídla mi to přijde už dlouho.
Děkuji
Taky bych nejdřív hledala příčinu v jídle. Co měl před těmi 14 dny nového?
14 dní mi přijde jako dost dlouha doba na to, aby vyrážka zmizela. Podle mě dráždí něco z toho, co teď jedl. I mrkev je alergen, banán taky, ale asi méně častý. To UM už má asi déle, že? Nejčastějším alergenem je mléko, ale to by se projevilo nejpozději při nasazení UM.
@klar16 nebyli jste na ockovani? A co nove mydlo,kosmetika, práci prášek? Jinak kdyz de hledá jidlo musi se vyřadit vse nové a ideálně i potraviny bezne alergeny a po zahojeni zkoušet znova. U alergiku se testuje nova potravina 14dni.
@slunickovm nene máme už po očkování delší dobu a právě že prášek nic neměním a 14 dní nejí nic než Sunar mrkev a banán na doporučení dr. Snad to bude jen alergie a na něco a přijde se na co spíš mě zarazilo že to trvá tak dlouho tak aby to nebyl atopický exem nebo tak něco.
U atopického ekzému je postup stejný - je třeba najít alergeny.
Pokud teď jí jen mrkev a banán, tak bych ty potraviny obměnila a dala nějakou jinou zeleninu, ideálně zelenou, třeba kedlubnu, brokolici... nebo klidně brambor.
Můj osobní tip je, že vadí ta mrkev.
@klar16 nam treba vadi mrkev a banan ☹ . U ekzému se prave hledá pricina a je to obtizne. Ted tomu nepomáhá ani počasí. U nas docela pomohlo i koupani v Linole a ne často.
@klar16 Jak často koupele a v čem perete? Malá to měla z častého koupání, byla jakoby opruzela. Koupala jsem ji jednou občas ještě k tomu bez mýdla, ale přidávala jsem olejicek s lanolinem. Nevím přesně jak se to jmenuje. Všechno jsem prala v marseilleskem mýdle a místo aviváže jablečný ocet. Během chvíle problémy zmizely. Měla to přesně takhle, taky na zádech, myslela jsem, že to bylo od toho jak se poti, ale byla to podrážděná - vysušená a podrážděná pokožka.
já bych to nemazala, pokud nepláče že by to svědělo. Já ale veškerý vyrážky "koupala" v černým čaji, pusobí protizánětlivě. Vždy sem si uvařila hrníček čaje rano a luhovala co nejdyl a pak sem to měla u přebalováku a pokaždý sem vyrážku poťupala žinkou. Dr. mě to doporučil a skutečně to bledlo!
@klar16 je to obyč vyrážka (kopřivka) , alergie to může být taky. Nehrotila bych to. Nemokvá to, je to suchý, není to nic hroznýho. A 14dní je celkem krátká doba, my bojovali s vyrážkama i měsíce. Než se to vše dostane z těla ven formou tohodle výsevu pupínků.