Ahoj, malému vyskákal ekzém na tváři a tak doktor napsal mast. Ale že mám pátrat co mu to spouští.
Je na UM + dávám příkrmy. Po UM nikdy problém neměl. Příkrmy má už taky asi 2 měsíce a začalo se to objevovat až teď!!!
Začala jsem tedy vařit příkrmy sama abych vynechávala jednotlivý potraviny. Nejdřív jsem myslela, že na vině jsou brambory… žádná změna. Pak jablko.. začala jsem dávat švestku, meruňku, banán… opět žádná změna.
Jenže teď se mu to rozlezlo na rukách a už opravdu nevím co to spouští! Vařím mu krůtí maso, dýni, batáty.
Co to bylo u Vás???
@lencaa11 po takové době? Je na UM skoro od měsíce po narození..
Ano může mu to teď vadit něco z toho mléka
Prosím máte ještě někdo zkušenosti?? Z čeho je nejčastěji alergie?
Hned jak jsem přestala kojit, vylezl exém. Dávala jsem tedy místo kravského kozí, beze změny. Pak už byl velký, nedávala jsem žádné mléko, také žádná změna. U malých dětí ty alergie z krve nevychází.
Můj vnuk to měl z UM museli jsme ho ze dne na den vysadit . Přidal se šílený prujem. Místo mléka má čaj ,a klasickou stravu . Má omezené mléčné výrobky dává mě spíše alpro atd když už a je po ekzemu
Také jsem uvažovala nad kozím mlékem… ale co mu mám dávat místo UM? Dávám mu ho hlavně na noc a první hned ráno, pak má svačiny i oběd a kaše nemléčné
My díky tomu odkládáme očkování, ale nemůžu to přeci donekonečna odkládat… protože jedno se zlepší a pak to vidím na jiné části těla a mám infarkt
Mlíko kozí mají normalne jako UM v krabici jinak mi měli od 3 mesicu HA mléko a očkování jsme normálně a ještě kosmetika Linola ,modrá indulona od 3 měs jsme sledovány na kožním syn má teď už klid změna je někdy kdyz ji moc čokolády 🤣
Nejčastější alergie je na bílkovinu kravského mléka. Která v klasickém UM je. Pro děti s alergií se předepisuje UM na předpis. A projevit se může i teď, třeba právě tím vlivem přidání příkrmu a tím větším zatížení střeva. Při alergii je jinak ze zeleniny nevhodná brokolice, dýně, špenát, rajčata, papriky, celer. Z ovoce je pak nejlepší příkrm hruška a banány. Ty by reakce spouštět neměly.
@cherie24 Děkuji za informace. Tak už jedině tu dýni zkusit vyřadit.. ale tu když jsem dávala samostatně zhruba týden , tak žádná reakce nebyla - tou jsme začínali. A měli jsme i Nutrilon Allergy Care , ale když mu byli 3 měsíce ale to ještě ekzém neměl.. akorát po tom měl šílenou stolici a nechtěla jsem ho více trápit
A nějaké jiné změny v domácnosti? Nový nábytek? Koberce? Mazlíček? Prací prášek? Jiná kosmetika?
Nic nového. Peru v přírodním eko pracím gelu
Může to být klidně z UM, mýdla nebo prostředku na praní. Co má z mléčných produktů nebo s lepkem? Zkoušela jste např. alternativní mléka? Makové, mandlové, rýžové... Dají se i vyrobit doma.
@baboone jiné produkty z mléka než UM nedávám. Pak jen vařím příkrmy + ovoce a nemléčnou kaši odpoledne. Mýdla máme přírodní , eko prací gel. Nemá po čem v tomto případě nějak reagovat
Koukněte na stránky www.verazikova.cz , je tam komplet o atopickem ekzému 😉.
My máme též i já měla jako dítě až do 17ti. Nikdy, z čeho to je, jsem na nic nepřišla a ani u syna 🤷 Rozhodně žádné cukry, koření a snažit se to nějak vychytat 😔 Někde jsem četla, že správně ze zeleniny a ovoce by se mělo jen to, co má zelenou barvu. Proč? Netuším. Nám rozhodně nejvíc na promazávání pomáhá INDULONA. Na tu nedám dopustit. Je to hrozně individuální. Zhoršuje se to i v jistém období, což je teď, podzim. Já vždy říkala, že něco vypouštění do vzduchu 😅 protože na podzim je to vždy nejhorší. Existuje i sirup, napíšu za chvíli a ten se dává na spaní proti svědění. Držím palce 🍀
Může to bejt od UM