Ekzém u 7m. miminka. Máte zkušenost?

miskadv11
26. pro 2022

Dobrý den dámy, chtěla jsem se zeptat co by to tak mohlo být za vyrážku, nějaký druh exemu?
Syn 7m., koupeme od mala v linole, mažeme modrou indulonou, pereme v Lovele, je na UM +příkrmy (ale vyrážku měl již před příkrmy). Pediatr rekl mazat imazol krémem a tod vse(jak kdyby to byl obyčejný škrábanec).... nesetkali jste se stím? Opravdu je to zanedbatelné? Děkuji za odpovědi..

slunea
26. pro 2022

Vypada to jako ekzem zpusobeny premnozenou kvasinkou. Tu linolu a indulonu bych na cas vynechala, mastny povlak udela kvasince prijemne mikroklima a dari se ji lip. Mazat muzete tim imazolem nebo i jinym bilym kremem na opruzeniny (s obsahem zinku). Pokud by to nepomohlo, pricina bude ve strave, kuze je totiz odrazem strev. Nesmrdi stolice kysele?

barmil
26. pro 2022

@miskadv11 koukni do skupiny tady atopický ekzém. Syn měl podobně kolem roku a díky skupince a navodu na dietu se toho během měsíce zbavil a už se to nevratilo. Je mu 2,5roku, hlidame cukry a už snese i rajčata a jahody, které mu predtim nedelaly dobre. Vše díky zelené zelenině.

petramana
26. pro 2022

ta linola je hnus... u prvniho syna cely osypany po ni, u druheho jsem ani nezkousela.... strasne chemicky to smrdi

dasipe
27. pro 2022

Já malou na doporučení koupu zatím jen v čisté vodě a ekzém je mnohem lepší. Momentálně mažeme mastí Uriage (nebo jak se to píše) a dá se to držet na uzdě. Ještě bych možná vyzkoušela vlockovou koupel.

miskadv11
autor
28. pro 2022

@slunea děkuji za odpověď... ještě se zeptám doma máme imazol krém/pasta.... doktor řekl mazat krémem....takže az nyní jsem zjistila že existuje jen imazol krém🥴.... takže mazat čistě tím imazol krémem?

slunea
28. pro 2022

@miskadv11 ten krempasta je myslim ten bily. Mazala bych tim. A osobne bych to stridala s necim setrnejsim typu mesickova weleda na opruzeniny, v tom imazolu je clotrimazol (latka, ktera hubi kvasinky), asi neni nutne to na dite patlat furt. No, kazdopadne neco muselo byt pricinou, ze se to rozjelo, bud nejaka infekce, ktera zpusobila nerovnovahu ve streve (ta lepsi varianta) nebo ma ditko na neco alergii/intoleranci. Byla bych ve strehu. Mazani nemusi byt vsespasne a u nas treba synka nevylecilo, to az dieta.