Děvčata, co byste řekly, ze to je? Ekzem? Promastovat to nebo vysusovat? Asi mne nemine navsteva dr😏
My vynechali mlíko i lepek a mazali měsíčkem a zmizelo to. Přesně takový fleky.
@swetlusska mleko myslis ani jogurt? Ale ten dávám vlastně uz davno ...
Podle mě je to ekzem, prvni dcera mela na rameni, preleceno kortikoidama a uz se to neobjevilo, druha dcera ma na pusince zatim mazu sudokremem a pak promazavam pantenolem a vzdy to zmizi ale po case se zase objeví. Zrejme to bude taky chtit prelecit kortikoidama :/
Kortikoidy? To snad ne. Zkuste vynechat mléčné výrobky, omezit lepek a taky pozor na cukr, ekzém může být spojený s kvasinkou, ta se cukrem živí.
Naše malá to má taky, už jsem nad tím přemýšlela, ale můžete mi poradit, co by pak dítě kolem 12m mělo jist, když bych měla vypustit mléčné výrobky a lepek?
Je to blbý, já vím, já jsem nějakou dobu dávala jen zelenou zeleninu - barevná je sladká (mám ale miminko - necelých 8 m.), zkuste bezlepkové bezmléčné kaše, ovoce, zelenina, luštěniny, pečivo jen občas, aspoň do zmírnění obtíží. Někde jsem četla, že je dobré přidávat do jídla dost rostlinného oleje, kvalitního samozřejmě. Budu teď zkoušet i kapky od Podhorné a pomohl nám zřejmě i častější pobyt venku, ať už je konečně jaro! A chválená je kosmetika od Hádka. A snažím se o non-toxic domácnost. No a doufám, že z toho vyroste! 🙂 Držím palce!
Nam zabralo telove mleko modra Indulona (na radu lekarky), mazat rano i vecer a kapky Fenistil 1x denne.
@lolajda určitě, vynechte mléčné výrobky (i jogurty), lepek. Naše dítě nejí vůbec pečivo, piškoty, jogurty...A je to za cca 2 týdny mnohem lepší ... Místo pečiva může rýžový chlebíky, zkuste rýžové mléko, možná sojové (ale to taky může být alergen). Jíst může šunku, salát.okurky, bezmléčnou rýžovou kaši, banán?, japko, maso, zeleninu, brambory, rýži.
@lolajda kolik je malé/malému?
Naše to má Teda téměř od narození, teď ji je 10m, já mažu a koupu v kosmetice od Adermy (ta se mi osvědčila už u první, té je 2,5roku a ekzém vymizení), dokud to není akutní kortikoidům se snažím vyhýbat.
Jediné, po čem jsem zaregistrovala zhoršení byla presnidavka s pomeramcem(koupena omylem) a naposledy po vaječném žloutku.
Po rýžových kasich má zácpu, takže budu doufat, že ekzem brzo vymizí jako u první.
@lolajda nejspis ano, ekzem neni hned, prvne musi snist problemovou potravinu, pak ji musi stravit, pak reakce a kdyz se toho nasbira vic, sup je tu ekzem. Jen mensi upozorneni, pokud je alergie na vejce, doporucuji zjistit v GE ambulanci (zadanku Vam da Vas dr.), protoze u vakciny mmr je alergie na bilek kontraindikaci.
@lolajda ahoj presne tohle mela I ma princezna pomohl sudocrem 🙂 a dr nam napsal lipobase 🙂
@lolajda zkus namazat sudocremem, pokud nepomuze, namaz sudokremem a promaz zaroven i indulonou. Kolik je diteti? Pokud kojis, jedla jsi neco nezvykleho? Nebo ditko? Ekzem se casto objevuje u ABKM nebo u alergie na vejce