Dobrý den,
mohli by jste mi prosím poradit co to může být? Ekzém? A čím to může být? Dceři, skoro půl roku, se začali objevovat takovéto fleky, jsou drsné a zdá se mi že suché. Nejdřív měla jen jeden malý na rameni, ale začalo se to šířit. Už to má na obou ramenech, hrudníku, u podpaží a na ruce. Nic jsem nezměnila, UM, kosmetika, prací prostředek, všechno stejné.. 🤷♀️ může to být stravou - příkrmy? Že jí něco vadí třeba?
Děkuji za případné odpovědi.
Taky máme 2 na každém ramínku, doktorka uzavřela jako atopický exem 🙄
@tasimia 😱😱 a dá se to nějak léčit?
@katkabella a ten se léčí jak? Je to třeba reakce na nějakou potravinu?
Mne to jako ekzem uplne neprijde, ale co by to mohlo byt nevim.
@andrea93133 na to se dává taková mastička s ATB, nevzpomenu si teď na název. Ideální ke kožní nebo k dětské. Hlavně pokud je to ono dodržovat hygienu, je to infekční.
To neporadím bohužel já jsem si myslela jestli nemá nějakou potravinovou alergii ale doktorka říkala, že by byla více osypana, jako nám se to objevilo po hexacima do té doby jsme neměli ani pupinek. Mazeme bioderma 3 krát denně, lionela feet jsme měli to nepomohlo vůbec dokonce po ji mela lehkou koprivku, teď mám objednaný konopný olej
@tasimia jejej, teď jsem koukala na obrázky jal to vypadá a je to docela ošklivé teda 🤦♀️ snad to bude něco jiného, k dětské jdeme příští týden 🤔
@katkabella jo o hexe mi ani nepovídejte.. od té doby mám doma jiné mimčo 🤦♀️ zkusím na to koupit taky tu biodermu (jakou přesně?)
Taky to máme uz od miminka malé je 2,5 půl roku kožní řekla že je to suchy ekzém a nějak to moc neřeší teda....mazu indulonou modrou a už to má lepší..teď u Syna půl roku a má to samé 🤦
@andrea93133 no ono to na začátku vypadá jako banalita, ale pak to začne. Každopádně neříkám, že malička musí mít. Mi to přišlo jen hodně podobné, tomu co se mi udělalo na obličeji.
@andrea93133 podle me to muze byt atopak, reakce na potravinu. Z moji zkusenosti pediatri napisou kortikoidovou mast, coz bych teda na miminko nedala, pokud by ten ekzem nebyl uz v nejake fakt osklive fazi. Spis zkusit kozni nebo dobreho alergologa.
@andrea93133 Mohla by to být i plisen. Syn měl a vypadalo to skoro stejně. Nemáte doma morče? Jinak atopický ekzém může vyvolat spousta věcí. Potravinové alergie nebo intolerance, praci prasek, aviváž, myci prostředky...je to o hledání a někdy se ani příčina nenajde. Také stres a i kdyz to je miminko, muze to vyvolat stres matky.
https://www.notino.cz/bioderma/atoderm-preventi... máme tuhle zatím se ložiska nezvetsuji, měli jsme i mapy na bříšku ale to zmizelo konečně, nám se to objevilo zrovna i když jsme zarazovaly příkrmy takže jsem vysadila brambor, a mrkev ale nemělo to vliv. Jo očkování to je kapitola sama měli jsme na 2 hexu encefalisticky pláč, zaskuby těla a vysoké horečky, další už nedostane ale to je kapitola jiná.
@ivis_b děkuji. Kortikoidy určitě dávat nebudu, pokud se to nějak jóó nezhorší.. alergolog mě nenapadl, děkuji za tip 😊
@martt morče nemáme, ale máme tu dva psy 🤔 malá měla jeden flíček na tváři, když jsem pak kvůli průjmu nasadila bebu al 110 (bez laktózy) flíček zmizel.. ale teď po zavedení příkrmů se to docela rozjelo 🤔 malá je hodně plačtivé mimčo už od narození, takže ten stres tam občas je i z mojí strany 🤦♀️
@katkabella mě právě taky napadlo zkusit něco vyřadit, ale nevím co 🤔 druhé hexy se taky bojím, máme jít příští týden, už teď mám strach co zase bude 🤦♀️ doufám že to bude lepší než co jste měli vy 🤦♀️
@andrea93133 zkuste zbrousit do skupiny Poradna pro atopický ekzém. Mě se to jako ekzém zdá, syn měl podobné fleky na na bříšku, když to začínalo. Zbavit se toho není snadné a je to mravenčí práce. Může to vyvolat cokoliv. Prací prášek, potraviny, očkování... Celkově špatná střevní mikroflóra. Už kvůli tomu UM je to dost pravděpodobné. Ve skupině najdete plno informací.
@terezanovotna30 děkuji, mrknu se na to 😊 snad přijdu na to z čeho to je a zbavíme se toho 🤔
@andrea93133 pokud je to atopický ekzém, tak je spousta přípravků. Já jsem atopik a dcera taky. Malé jsem na ni Adermu od miminka. Teď máme Uriage xemose. Je to super. Jak na koupání tak na mazání. Teď měli v dr maxovi akci na velikou láhev s pumpičkou za 4stovky,coz je super.
Jinak pokud je to atopický ekzém tak vyhnout olejum na mazání. Sice promasti, ale pokožku "dusi".
Je to asi 2 měsíce co se to dceři hrozně rozlezlo a já nevěděla z čeho, protože jsme nic nezměnili. Pak jsem přišla na to, že vytáhla vlnenou pletenou deku. Takže to může být i reakce pokozny na nevhodný materiál
@andrea93133 mohl by to byt atopicky ekzem. Dceri se objevil po zavedeni prikrmu. Na koznim jsme dostaly takovou smradlavou masticku na predpis a doporucila koupit Lipikar na promazavani. Zaroven mi doporcuila drzet dietu (dcera byla kojena, takze jsem dietu drzela ja). Vysadila jsem vejce, mleko, orechy a za 14 dni bylo po ekzemu. Reagovala na mleko. V roce ji to zmizelo uplne i bez diety. Zasla bych kazdopadne na kozni, tam neni ani treba doporuceni.
@andrea93133 Dcera mela neco podobneho, pomohla dieta bez mlecnych vyrobku, kureciho, hoveziho, vajec, ryb a soji.. zkuste. Ale ockovana neni..
@andrea93133 mi to teda přijde jako začínající impetigo. Nebo teda aspoň u mě to takhle začínalo na obličeji. Takový kulatý flíček, neříkám to však 100% že je i váš případ.