Ekzém. Může se o něj jednat, nebo je to jiná vyrážka?

lucinkamarecek
28. kvě 2020

Ahoj maminky,

Setkaly jste se nekdy touto krupickou? Maly ma deset mesicu má ji tyden na zadech trochu na brisku ta zmizla zada stale více. Je na um +prikrmy ovoce zelenina ale vse co jiz měl. Kosmetika vse stejně. Jen nam rostou horni jednicky a dvojky a jedna jednička furt ne a ne se prorezat. Jsme bez teplot. Nejprve jsem myslela ze jsou to potnicky vzdy kdyz si hrsje hrozně se zpoti ale nemizi a zadicka ma víc a víc.

Víte maminky CO TO JE? NEBO MOHLO BY BYT? A CO VAM ZABRALO?

Děkuji za rady a zkušenosti

miba10
28. kvě 2020

@lucinkamarecek promazavat. Nejlépe 2x denně. Pak by to mělo zmizet. Na reakci z jídla to nevypadá. Může to být jen vysušené, nebo podrážděné jak leží na zadickach. Ale může to být i určitý projev ekzému. Tohle měla i dcera, ale ta je atopik. Bylo to něco jako krupicka nebo jak to popsat. Nebylo to moc viditelné do doby než se to začalo hodně vysusovat.
Máme od Uriage řadu xemose. Je to super. Krásně se to rozmazava i vpiji do pokožky. Nic hutneho ani matného, ale funguje to.

lucinkamarecek
autor
28. kvě 2020

@miba10 ahoj děkuji moc za radu. Ja i manžel jsme od detstvi atopici a mame to diky moři bez projevu temer jen zime. Bohuzel mamka si nepamatuje ani tchyne jak to v dětství zacalo. Je to prave mene viditelné kdyz se zpoti je to cervene. Dekuji za radu 3.6.jdeme k doktorce ockovani a poradnu tak uvidim. Snad to nebude nic horsiho.

miba10
28. kvě 2020

@lucinkamarecek určitě ne. Ono je u vašeho mimca jedno čím se to spustí. Tím že vy oba jste atopici, tak už je to geneticky. (takhle mi to bylo vysvětleno od dr). Jde jen o to to udržovat v klidném stavu. Takže žádná umělá vlákna, žádný agresivní práci prášek, žádné obyčejné mýdla, hlavně ne oleje na mazání (ty tu pokožku prostě dusi) a nejdůležitější mazat, mazat, mazat, mazat. Kdyby si viděla v jakém stavu to měla malá, to byl teprve masakr. Tohle je pohodička.

lucinkamarecek
autor
28. kvě 2020

@miba10 to me ukaz jestli mas foto. Ja prave nic z toho co rikas nedělám vse hlidam od mala materiály kremy atd. Ale vyzkouším uriage

slunea
28. kvě 2020

Myslím, že syn občas takovou lehkou krupičku mívá (na dotek je to drsné), asi proto, že měl víc kozího mléka, než snese. Je alergik, takže kravské nedávám vůbec a kozí opatrně zkouším. Manžel měl celé dětství atopák, děti mají kůži zdravou, když jsou na dietě.

lucka662006
28. kvě 2020

Ahoj, atopický ekzém svědí, někdy bohužel svědí tak, že se musí dávat malým dětem na noc rukavičky, aby si ho nerozdrápaly .... Také je často na krku, obličeji, rukou, pod kolínky. Tohle vypadá spíš na nějaké zapocení nebo i hormonální změny, může to být cokoliv. Taky jsme měli, hlavně to nemaž ničím mastným, jinak se to bude ještě zhoršovat a začne koloběh. Toto má původ uvnitř, ne v pokožce, pokud ho to nesvědí a nemá to hodně rudé, suché, šupinaté, nech to na kůži, ať si s tím poradí.Moje kožní mi sama řekla, že krémy pokožku dusí a pupínků je pak ještě více.

miba10
29. kvě 2020

@lucinkamarecek ty jo, já fotku žádnou nemám. Já to ani nefotila. 🤔