Ekzém a kortikoidy, máte zkušenost?

stepula90
5. únor 2016

Maminky chci se vás zeptat, zda vaše dítě mělo ekzém a zda jste ho léčili kortikoidy? Vim, že je to individuální, ale nezdá se mi to používat takovou mast pro 4týdenní novorozeně.

evule1982
5. únor 2016

@stepula90 Naše malá má ekzém od 3. měsíce a kortikoidy bych jí teda nedala. Tady je odkaz na místní skupinku, kde se dozvíš jak postupovat bez kortikoidů. Je to opravdu to jediné co funguje! Doktoři ekzém léčit neumí, pouze potlačují příznaky.
https://www.modrykonik.cz/group/6098/

diniki
7. únor 2016

Já bych doporučila bepanthen sensiderm krém. S kortikoidy bych rozhodně počkala.

meta123456789
21. lis 2016

Ty jo, kortikoidy bych volila jen v případě krajní nouze, je to vážně svinsto :( To Vám doporučil dermatolog? Pokud ne, určitě bych nějakého vyhledala. My používáme Bepanthen Sensiderm, pomáhá v začátku, když se objeví nějaké podráždění, uleví od svědění. Po kortikoidech sahám opravdu jen když je nejhůř, mám mast od dermatoložky a důrazně mě upozornila, že s tím mám nakládat velmi opatrně, mazat jen malou plochu a max 3 dny po sobě. U tak malého miminka bych se to opravdu hodně bála...

hanulka_es
23. dub 2017

to máte pravdu, taky bych se tomu bránila, jak píšou mamky přede mnou, volila bych bepanthen sensiderm krém. My ekzém nemáme, ale sem tam se nějaké suché místečko také najde a tento krém nám vždy ulevil 😉