Máte někdo zkušenosti s e coli u takhle malého dítěte? Léčbu žádnou nemáme jen dostatečně kojit. Jak dlouho přetrvává u miminka a na co jste dávaly pozor (zvýšená hygiena a jak konkrétně atd). Je nutné vyhýbat se třeba kolektivům?
@9radka9 no právě mi nic neřekla jen výsledek stěru po telefonu a když jsem začala hledat na netu tak našla článek jaké postupy dodržovat jenže přes něj mám reklamu a nejde přečíst zrovna důležitý odstavec. Mudr uz
už dnes neordinuje a zítra má dovolenou. Čekat do pondělí se mi zdá dlouhé
Ahoj, můj synek měl E. coli jako cca tříměsíční miminko. Měl průjmy a bolelo ho bříško, hodně se kroutil hlavně po kojení. Měli jsme dávat probiotika, a jelikož to onemocnění podléhalo hlášení, volala nám i hygienická stanice - abychom dodržovali co největší hygienu u přebalování, nesahalo do toho třeba starší dítě a tak, nic speciálního. Ohledně kolektivu žádný pokyn nebyl, předpokládám, že se normálně může. Asi po 2 týdnech jsme byli na kontrolním výtěru, a i když mi přišlo, že příznaky trvají, už tam nic nebylo...
@makky225 nejlepší radu poskytne lékař, nebála bych se i zatelefonovat, nemusíte tam osobně