E. coli a sourozenec. Máte zkušenost?

novacka1276
26. zář 2022

Ahoj.. malý (7 měsíců) má zjištěnou bakterií e.coli.. nic mu není, ani průjem ani teplota, nic.. teď mi volali z hygieny, vyptávali se na vše možné.. a když zjistili, že mám kluka l, co chodí do školky, tak že má zůstat doma a hned na stěr k doktorce... Ta ale říkala,už před tím, že úplně v pohodě může chodit do školky... Tak jsem z toho nějaká zmatená.. máte někdo zkušenost?...

lida9
26. zář 2022

deti se zjistenou e - colou do detskych skolek/skupin nesmi, dokud nebudou mit cisty ster... je to pod pokutou, tak bych to posilani neriskovala, kor kdyz jste nahlaseni na hygienu... hygiena se u sourozence asi jisti, kdyz nema priznaky ani prvni, nemusi mit ani ten skolkovy...

marcicek84
27. zář 2022

@novacka1276 no kdyby se to rozsirilo ve skolce,tak by z toho byl pruser jak vrata,ten odber na test vam nic neudela,kdyz budete vedet,ze vse cajk,tak pak bych posilala...taky je na zvazeni nechat otestovat sebe a manzela,at si to pak nepredavate,preci jen,nikdy nevis...jinak ty deti muzou mit hnusne krvave prujmy a vysoke horecky,opravdu bych do skolky jen tak dite s tskovym podezrenim neposlala,je to prinejmensim dost neohleduplne vuci ostatnim,strjne jako ty byl nebyla rada,kdyby tam nekdo nekoho poslal s roupama nebo kdyz ma dite vsi...

barchen
27. zář 2022

@novacka1276 Ahoj, ano, mimino mi také bohužel chytlo tento druh e-coli, starší dítě skočilo preventivně na stěr k doktorce (dokonce myslím, že to nebyla ani moje povinnost ho dát na stěr pokud nemá příznaky) ale pak do školky může když je negativní. Takhle mi to bylo řečeno i z hygieny, žádné další omezení ani pro ostatní členy rodiny už nebylo. Pouze, pokud by někdo měl nějaké příznaky, což neměl, protože mimino tu bakterii zřejmě chytilo mimo domov.

novacka1276
autor
27. zář 2022

@lida9 od včerejška je doma.. ve čtvrtek jdeme na stěr a pak se uvidí.. doufám, že to mit nebude taky 😔

novacka1276
autor
28. zář 2022

@barchen a za jak dlouho mu to zmizelo? Doktorka to u malého zatím nechce řešit.. že to zmizí samo pokud nemá problémy..
Zítra jdou oba na stěr.. tak doufám, že to alespoň ten starší mít nebude..