Ahoj.. malý (7 měsíců) má zjištěnou bakterií e.coli.. nic mu není, ani průjem ani teplota, nic.. teď mi volali z hygieny, vyptávali se na vše možné.. a když zjistili, že mám kluka l, co chodí do školky, tak že má zůstat doma a hned na stěr k doktorce... Ta ale říkala,už před tím, že úplně v pohodě může chodit do školky... Tak jsem z toho nějaká zmatená.. máte někdo zkušenost?...
@novacka1276 no kdyby se to rozsirilo ve skolce,tak by z toho byl pruser jak vrata,ten odber na test vam nic neudela,kdyz budete vedet,ze vse cajk,tak pak bych posilala...taky je na zvazeni nechat otestovat sebe a manzela,at si to pak nepredavate,preci jen,nikdy nevis...jinak ty deti muzou mit hnusne krvave prujmy a vysoke horecky,opravdu bych do skolky jen tak dite s tskovym podezrenim neposlala,je to prinejmensim dost neohleduplne vuci ostatnim,strjne jako ty byl nebyla rada,kdyby tam nekdo nekoho poslal s roupama nebo kdyz ma dite vsi...
@novacka1276 Ahoj, ano, mimino mi také bohužel chytlo tento druh e-coli, starší dítě skočilo preventivně na stěr k doktorce (dokonce myslím, že to nebyla ani moje povinnost ho dát na stěr pokud nemá příznaky) ale pak do školky může když je negativní. Takhle mi to bylo řečeno i z hygieny, žádné další omezení ani pro ostatní členy rodiny už nebylo. Pouze, pokud by někdo měl nějaké příznaky, což neměl, protože mimino tu bakterii zřejmě chytilo mimo domov.
@lida9 od včerejška je doma.. ve čtvrtek jdeme na stěr a pak se uvidí.. doufám, že to mit nebude taky 😔
@barchen a za jak dlouho mu to zmizelo? Doktorka to u malého zatím nechce řešit.. že to zmizí samo pokud nemá problémy..
Zítra jdou oba na stěr.. tak doufám, že to alespoň ten starší mít nebude..
deti se zjistenou e - colou do detskych skolek/skupin nesmi, dokud nebudou mit cisty ster... je to pod pokutou, tak bych to posilani neriskovala, kor kdyz jste nahlaseni na hygienu... hygiena se u sourozence asi jisti, kdyz nema priznaky ani prvni, nemusi mit ani ten skolkovy...