Dvoutýdenní miminko má zácpu

ufina95
8. bře 2017

Ahoj. Včera večer jsme moc křičeli a vyzkoušeli úplně všechno a paní doktorka po telefonu poradila, ať zavedeme teploměr do zadečku. Byla to zácpa, hromada hovinek odešla.. Potom jsme spali od 20-2:30 unavení. A dneska jsme to zkoušeli znovu, bylo toho míň a rektální tyčinka od prdiku nepomohla, protože se hned ucpala :( dáváme fenyklový čaj, masírovali bříško (u toho jsme křičeli asi stuďelo) a teď ležíme a spime už možná hodinku v obýváku na bříšku, to nám pomohlo. Ještě pak zbývá teplá plena na bříško. Tohle je opravdu starost ta zácpa. Pili jsme Bebu a přešli na Nutrilon.. Nechci mu pořád cpát do zadečku teploměr na prošťouchnutí, už aby to přešlo. Ma to tak někdo taky? Co pomohlo? Teď po kazde, když pláče, tak máme strach, že furt zácpa

kacireksro
8. bře 2017

trpeli jsme zacpou taky,nam pomohla zmena mleka na hipp combiotik,jinak pomaha vseobecne masaz briska(treba za pomoci kremu Pupik) potom cvicit s nozickama(jakoby si jela na kole)pak ten fenyklovy caj,davat laktobacily do mleka a podobne.ja davala treba na brisko nahraty varny pytlik ryze,zabaleny v plince .

fyii
8. bře 2017

Ahoj my meli zacpu uz v porodnici, prorvane noci. NEpomohlo nic. Ani drsne cviceni detske sestry, pokladani na brisko, pupik taky nic ani kapky Espumisamu. Jedine co mi potom poradila detska doktorka vzdy nechat mimco krknout i nekolikrat a kdyz to uz nejde nijak tak jemne pouzit rektarni rourku, takovou oranzovou ne ty jednorazovky pruhledny. Teplomer asi splni stejnou fci, ale ta oranzo a rourka je z mekeho plastu, podajna. Co urcite trosku pomohlo take nekolikrat denne nahrat pytlik s nejakyma seminkama nebo tresnove pecky. Bohuzel u nas zacpa obcas probiha dodnes...

kekulice
9. bře 2017

Oranžová rektalní rourka z lekarny, konec jsem ještě namazala něčím mastným a pak stačilo maličko polechtat a už to jelo. Jinak masaže, nošení na tygra, nahřívání. Po nějaké době se to srovnalo a byl klid.

te_reza
9. bře 2017

Neznám nikoho, kdo by zůstal u nutrilonu, nejhorší mlíko.

hojda
9. bře 2017

Hipp bio combiotik na tohle docela pomáhá.

kekulice
9. bře 2017

@te_reza souhlas, Nutrilon to vždy zhoršil. Beba je dobrá, ale každé mlíko potřebuje alespon 3 týdny než se pozná, zda to sedí.

ufina95
autor
10. bře 2017

Nám Nutrilon doporučila doktorka :/ u Bebi jsme si taky mysleli jak bude dobrá, protože ji dostával už v nemocnici. A teď už pár dní dáváme 1x denně probiotika a před každým jídlem espumisan. Včera konečně kakal sám, měl takovou žlutou kajdu řidší.. Tak snad bude klid. Nám nepomohlo ani cvičení s nožičkami na kole, pořád je propínal. To na to bříško zkusím, nahřátí pleny na radiátor. Musíme s ním dlouho chodit a chovat. A taky toho hodně sní, tak nevím

kekulice
10. bře 2017

@ufina95 jestli hodně jí, tak ho může bolet břicho z přejedení. Občas je dobrý vyzkoušet menší dávku, hlad mít nebude a nebude ho tolik tlačit břicho.

nafuka
10. bře 2017

teploměr radši ne mohla bys poranit konečník, radši tu oranžovou rourku.Třešňové pecky ze sebe uvolňují dýl teplo.Taky jsem si užila svoje s bříškem.

ufina95
autor
13. bře 2017

On sní malou dávku a hledá další.