Dvouletý syn v noci hystericky pláče

luciferkaklaris
26. srp 2018

Ahoj holky, prosím o vaše zkušenosti, už jsem zoufalá. Syn nikdy nebyl bůhvíjaký spáč, krásně spal jako miminko asi do 8. měsíce, od té doby se budí několikrát za noc na mlíko, které mu doteď dávám. Jsou mu čerstvě 2 roky. No ale poslední dobou je to horší. Poslední cca týden se budí snad 8x za noc a vždy hystericky pláče a volá mě. Spíme spolu v místnosti, takže jsem na dosah, mluvím na něj, uklidňuju ho, nic nepomáhá. Ani to mlíko, většinou ho vše ještě víc rozčílí. Když se mi ho podaří uspat, za hodinu, hodinu a půl je to tu znova. Před 14 dny jsme byli na očkování Priorixem, tak nevím, zda toto můžu přisuzovat nežádoucím účinkům, každopádně jsem už fakt zoufalá, totálně nevyspalá...budu vděčná za jakoukoliv vaši zkušenost nebo radu.

penelope87
26. srp 2018

@luciferkaklaris Můj starší syn to občas mívá (v prosinci mu budou 3). Jsou to noční děsy. Nedá se s tím nic moc dělat, protože nejde utišit, nevnímá, i když to vypadá, že je vzhůru. Zjistila jsem, že to bývá horší, když má náročný den - hodně podnětů, které potřebuje zpracovat.

penelope87
26. srp 2018

@luciferkaklaris Nejlepší je co možná nejmíň rušivých věci před spaním. Ale možná to souvisí i s tím očkováním, že bude teď pár dní horší.

syrinxka
26. srp 2018

Buď ty noční děsy nebo se mi dcerka víc budila když rostly zuby - hlavně u stoliček to byl mazec.

siva
26. srp 2018

Ja bych to bohuzel prisuzovala ockovani ☹

ivular
26. srp 2018

To budou noční můry nebo noční děsy. Zkuste obojí pohled přes Google - najdete o tom spousty textů i diskusí.

monca14
26. srp 2018

Syn to má taky, nebudí se sice tak často, ale každý večer jak odbyde druhá, tak hysterický křik, jsou to zřejmě opravdu noční děsy, mají přes den spoustu zážitků, do mozku jim plyne milion informací, nervová soustava ještě není tak zralá a tak to dopadá tak že mají tyhle můry.

semisovamys
26. srp 2018

Mladsimu synovi budou v polovine zari take 2 roky. Obcas( cca 1x tydne se v noci s placem vzbudi ale postupem casu jsem zjistila ze nejrychleji zas usne kdyz pustim tskove ty detske ukolebavky typu Lullaby. My to mame na chuvicce takze vzdy jen zmacknu a zacne to hrat a syn ted uz hned prestane plakat a usne( je na tuto melodii nauceny od miminka). A jeste bych doporucila ukonceni podavani mleka v noci. My ukoncili cca v roce a trictvrte. Chudak mel vytvořený zvyk a kazdou noc jak hodinky byl czhuru a chtel mleko.. ted se mu spi mnohem lepe( kdyz sr zrovna nevzbudi kvuli tem desum)

hojda
26. srp 2018

Tenhle stav měl syn přesně po očkování živou vakcínou☹, cca 10 dní po očkování, nahlásit, jako nežádoucí účinek. Syn to nikdy před ani nikdy po neměl, jen po té živé vakcíně, byl úplně mimo, v noci se budil s hrozným řevem a nevěděl co se ním děje☹. Dceru jsem nechávala očkovat až ve 3 letech a ten noční pláč se u ní po těch 10 dnech objevil také, ale v menší míře. Ona spí dobře, v noci nikdy nepláče, takže opět to očkování☹.

danulka_2
26. srp 2018

Vypada to na reakci po ockovani, navstivila bych homeopata a nechala udelat homeopaticky detox. Drzim palce, at je to lepsi.

luciferkaklaris
autor
26. srp 2018

Mockrát děkuji za všechny odpovědi. Noční děsy měl už dříve, ale fakt málo, třeba 1x za měsíc. Tohle mi tak částečně taky přijde, ale je to trošku jiné. Je teda pravdou, že ho neutiší to, když ho vezmu do postele (stejně jako u těch děsů), na druhou stranu ale není mimo, v noci pomohlo, když jsem ho vzala do vedlejší místnosti, kde jsme prohlíželi knížku, jakmile jsem ho ale nesla zpět do postýlky, zase začal. Přisuzuji to též očkování a chtěla bych znát reakci někoho, kdo toto též zažil a jestli to přešlo samo nebo musel navštívit homeopata.

lida9
27. srp 2018

no my po ockovani meli silene noci, cca tech 10 dni po ockovani to zacalo... nespal, rval uplne silene kazdou chvilku kdy usnul a hned se zase probudil, nic nepomahalo... jak nespal v noci byl zpruzely i ve dne... trvalo to 3 dny... nakonec jsme ho nalozili do auta a cely den vozili aby aspon trochu zabral, pak se to postupne zacalo zlepsovat... nic nam jinak nepomohlo... je to z toho ockovani zivou vakcinou( na jine ockovani byl bez reakce)

swetlusska
27. srp 2018

Náš malej teda nespal nikdy, ale když už začal spát, tak teď se budí 2x za noc taky s hysterií. Naštěstí z něj už dostanu pár slov, jestli něco bolí, nebo "bojí" nebo jestli chce "pít". Taky pomůže ho odnést pryč, víc světla z venku, jít do jiné místnosti a usnout třeba na křesle v obýváku spolu...

luciferkaklaris
autor
28. srp 2018

@lida9 Tak to je přesné! Vítek to už měl dřív po jiném očkování, ale asi ne takhle dlouho, už to nepamatuju. Popisuješ to samé, jak to vypadá u nás, i když po 2 dnech podávání homeo Sedalia se situace zlepšila, už hystericky neřve, ale budí se teda tak 5x za noc pořád.

lida9
28. srp 2018

@luciferkaklaris jj bude to stejna reakce, maly nakonec po par dnech se ustalil a prestal se budit tak casto a presel k puvodnimu rezimu... tak jen vydrzet, evidentne se to u vas lepsi, kdyz uz nerve😀 jinak ja byla i u doktorky s tim, jestli to neni neco jineho,ale z krve nic neobjevila.

luciferkaklaris
autor
28. srp 2018

@lida9 Ano, je to stejné. Jsem ráda, že je to pryč a doufám, že se to po vysazení homeo už nevrátí. Netrvalo to sice dlouho, ale bylo to o nervy. On bohužel není bůhví jaký spáč a ve dvou letech se stále ještě tak 2 - 5x za noc budí, dokonce chce i mlíko, když mu dám vodu, řve, takže ještě toto aby se upravilo a budu šťastná. Čekáme druhé a neumím si představit vstávat k oběma na střídačku, to by mě odvezli. Hlavně, že to u vás nebylo ničím jiným a krev byla ok 🙂