Dusivý kašel v noci. Kolik dát kapek Fenistil? Co zabírá Vašim dětem?

ema93
10. zář 2021

Hezky den, poraďte mi prosím. Syn 19 měsíců má druhy den rýmu a kašel. Nicméně přes den skoro nekasle a chytne ho to az když jde spát. Budí ho to, co půl hodinu a proste ho to nenechá v klidu. Chystám se mu dat na noc Fenistil kapky. Kolik mu jich dat, když je bude mít jen jednou denně? Má 12kg. A mohu k tomu dat ještě Stoptussin na noc? Co zabírá Vašim dětem?

nikjean
10. zář 2021

@ema93 Vy nemáte k lékům příbalový leták? Tam je přece jasně napsáno, kolik čeho. Nehledě na to, nezlobte se, ale když je moje dítě nemocné, volám k doktorovi a nepíšu na koně, nebýt této stránky, tak já fakt nevím, jak by se některé matky v některých situacích zachovaly.

fouskovi
10. zář 2021

@ema93 12x2 to jest 24 a rozdělit na tři dávky takže 8 kapek víc určitě né

nikjean
10. zář 2021

@fouskovi přesně tak - viz. příbalový leták --> Doporučená denní dávka jsou 2 kapky/kg tělesné hmotnosti/den, rozdělené do 3 dávek, (např. 8 kapek 3krát denně pro 2leté dítě o hmotnosti 12 kg).

mamikry
10. zář 2021

@ema93 Inhalace, zvysena poloha na spani a zvlhckovani vzduchu. Jestli ho trapi kasel v noci, muze to byt zadni ryma, tece mu do krku a drazdi. Na noc bych dala Stoptussin a ten Fenistil. Pres den na rozpusteni hlenu Sinupret nebo Mucosolvan, do nosiku morskou vodu.