Ahoj, potřebovala bych radu, na doprovod do lázní má nárok dítě do 6 let. Nežádal jste někdo o doprovod dítěte staršího, v tomto případě ve věku 7 let, ideálně u OZP? Co je přesně k žádosti třeba? Info na jejich infolince jsou ruzne, nemáte někdo třeba osobní zkušenost? Děkuji.
Moje máma byla jako.doprovod ségře v jejích 14 letech, mela potvrzení od psychologa, že je ségra nevyzrálá a nevím co ještě a část si hradila sama, část pojišťovna...ale už je to 16 let...
@summer2012 řešíme to s kamarádkou pro její dceru, prave o posudku od psychologa ji někdo říkal, ale prý to není jen tak, tak jsme si rikaly zeptat se tady, jestli by někdo neměl zkušenost...
Jela sem takto se starším poprvé v 6,5 letech, dokládali jsme doporučení a zprávu od klin.psychologa. Syn nebyl mentálně ani sociálně vyzrálý, různé poruchy atp. ADHD,VD,Dyspraxie, SPU, při námaze se v noci (při spánku) počůrával až do 9 let, problémy s jídlem....Pak už jsem jezdila i s
mladším a navazovala se na něj...Ale chystám se další rok s mladším v 7 letech, též má problém s nevyzrálostí (emoční i sociální, s jídlem...),takže opět doporučení od psychologa a neměli by dělat problém, pokud to dítko opravdu potřebuje. My máme tedy 211 -Ministerstva vnitra. Ale jsou si jisti tím, že spousty maminek jen nechtějí děti pustit samotné, tak si to hlídají (i pediatr může doporučit do žádanky, že doporučuje vzhledem k tomu a k tomu pobyt s matkou, ale zpravidla vyžadují i vyjádření odborníka-psycholog/pedopsychiatr/neurolog...).
A jinak dost maminek si pobyt hradí sami jako samoplátci, pokud už dítě nemá nárok...leto s snámi byla třeba i maminka se 14l holčinou...Obě si to užíjí a maminka to má jako dovolenku....protože ty ceny se za 28 dní pohybují různě, ale zpravidla vždy přesáhnou částku 20 000 Kč...někde i víc.
@kikimaruska děkuji moc za informace!
@pabka Osobní zkušenost nemám, byla jsem před lety jako doprovod pro děti 4 a 7 let. Vím, že některé maminy doprovod uhrály na psychiku dítěte, na noční pomočování a tak. Nebo prostě jet jako samoplátce.