Dobry den, chtela bych se zeptat. Mam miminko, kteremu vysla ABKM, doslo to tak daleko, ze krome neustalych kolik, svijeni, kazdodenniho utrpeni nam zacalo krvacet do traviciho traktu a je anemicke, dostalo transfuzi atd..Nyni mame mleko Alfamino a chtela bych se zeptat, jestli je tu nekdo, kdo toto pouziva a jak je to s doplatkem. Pojistovna pry proplaci plne 5 baleni, takze pri momentalni spotrebe, ktera kazdy tyden narusta jsem tak na 7-9tis doplatku mesicne. Samozrejme, ze to zaplatim, je to neco sileneho ty projevy, ale zajimalo by mne jestli treba ta dalsi baleni nejsou jen s nejakym mensim doplatkem nebo se to neda dat do toho limitu na leciva? Baleni 400g stoji 1500. Dekuji
Dcera od od cca 2 m byla na UM Althéra při abkm. Doplácela jsem různě dle lékárny. V Benu to např.bylo 108 kč za balení. Párkrát se mi podařilo u nás v Belle doplácet kolem 30 kč. Ale jinak v průměru kolem 50 kč za balení - objednávala jsem ve špitále lékárna Agel. Dr předepisovala 10 balení a vycházelo to cca na 2 měsíce. Podotýkám, že dcera pila malé dávky kolem 100ml a nikdy více. Ale nikdy nebyl problém u dr požádat, aby psala více kusů.
@eviks já nemám zkušenost s tímto UM, ale s Nutrilon allergy care na recept a v lékárně Dr. Max mám kromě úhrady pojišťovny na zákaznickou kartičku ještě další slevu, takže se dá využít aspoň tady tohle...nebo hledat v které lékárně to budou mít nejlevnější
Alfamino jsme měli do roka, vycházelo mi to zhruba 10 plechovek na měsíc, nikdy jsem nic nedoplacela... Recept mi psalo gastro a pojišťovnu máme MV 211
@eviks my mame neocate. Cca krabice na 2-3dny. Nikdy jsme nedoplaceli nic. Uz druhé dite.
@slunickovm a muzu se zeptat, jakou mate pojistovnu? My jsme ted jen tak tak vystacili v kvetnu a budu ted resit pulku cervna. Dekuji
@eviks vseobecnou
@eviks ale podle me strasne zalezi na lékaři. U prvního nam pediatricka dlouho abkm neuznavala, pak jsme si sami vyzadáli gastro a tam.nebyl vubec problém s predpisem dostali jsme kolik jsme potrebovali. Když nam to mela předepsat ta pediatricka dělala problem i s jedinou krabici. S druhým jsme si nasli jinou pediatricku a ta nam take predepisuje kolik potřebujeme. U obou deti nam to vycházelo tak cca 2-3dny jedna krabice.
Asi si zkuste zavolat primo pro informace na vasi pojistovnu. My jsme meli Neocate a nedoplaceli jsme nic 🙂