Dobrý den, možná mě tu některé z vás budou licovat, ale nějak nevim, jak se zachovat, aby to bylo správné na všechny strany. Minulý pátek 18.9. dostala dcera rýmu. Protože neustupovala, zůstala jsem s ni doma. Už je to 10 dní a stále ji ma, ale zítra už opravdu potřebují do práce. Hlídání nemám. Myslíte, že je ok ji už dát do školky? neteče ji vyloženě z nosu, je to taková ta žádní rýmy, několikrát denně ji to odsaji..jinak ji nic neni. U dr. jámě nebyly, nechce se mi riskovat že tam něco chytne..
Ať jde 🙂
Pokud nemá vyloženě průtokáč, tak bych ji taky dala.
Určitě pošli, i lékaři říkají, že když po 10 dnech dítě nemá žádné jiné příznaky, má se vrátit do školky/školy. Já mám takovouhle rýmu od října do dubna, to bych musela být už jen doma.
To by byl člověk doma celý podzim.Pokud není zelená a zvládá smrkat, tak pošli.
@magdanaty presne jak u nas syn jde po 10 dnech do skolky mame teda potvrzeni od lekare je ok ale dla bych i bez potvrzeni,to by jsme byly doma od podzimu do jara 🥺🥺Chapu jaka je situace ale primo hygien nam rekla ze ryma pokud neni zelena neni nakazliva neni priznakem Covid .Tajze my zitr jdeme do skolky
Minulý týden, jsem to takhle udělala. Dcera se přes den prostě ještě musela vysmrkat a učitelky s tím problém neměli. Zato jiné děti tam soplili a taky je tam nechali. Prostě když maminky chodí do práce, tak se v tomto období nedá nic dělat.
@magdanaty tak přesně tohle stejně jsem řešila od začátku září.Ovsem v naší školce vyloženě visí plakát s body,kdy a s čím dítě může a nesmí do školky.
Rýma absolutně nepřichází do úvahy.Specialne na to jsem se ptala na prvních schůzkách a bylo mi odpovězeno,že dítě musí být stoprocentně zdravé.
Ok...Deset dní byla doma,měla opravdu jen rýmu,bez kašle a teploty.
Další všední den šla do školky.
Po obědě si ji vyzvednu a spolu s námi odcházel chlapeček s hustou bílou nudlí u nosu,z její třídy.
Takže příště,pokud ji vyloženě nebude špatně a bude bez teplot,kašle a všeho ostatního,jde i s rýmou,pokud samozřejmě nebude mít jinou než vodovou 🤔
Už bych v poho poslala 😊