Do obchodu s dítětem s atb. Chodíte, když je to potřeba?

marry94
14. lis 2023

Ahoj holky chodite s ditetem které má atb.do obchodu? Neříkám z nudy ale když vám třeba něco dojde co potřebujete nebo tak

xleni
14. lis 2023

@marry94 Tak pokud by to bylo nutné a dítě bylo bez teploty, vzala bych ho max do naší Hrušky v obci. Rozhodně ne do obchodu typu Kauf, Lidl, mezi hodne lidí. Ale zatím se vzdycky našel někdo, kdo nám v nutnosti nakoupil.

xleni
14. lis 2023

@xleni a začal k nám vozit Rohlík, tak si říkám, že bych objednala tam.

journals
14. lis 2023

Tak záleží na co atb má a kdy.

zuzkasim
Autor odpověď smazal
Zobraz
gruyerre
14. lis 2023

@marry94 my ne

marry94
autor
14. lis 2023

@xleni no jen do Hrušky právě měla jsem vymyšlený oběd a zjistila jsem že mám zkazenou smetanu bohužel všichni jsou v práci. Má je už 5 den na zánět nosohltanu krom kašle ji nic není

gruyerre
14. lis 2023

@marry94 tak to klidne muzete, po 5 dnech už by neměla nikoho nakazit

klokanka31
14. lis 2023

@marry94 Jedině v nouzi, ale jestli máš někoho kdo ti nakoupí tak nikam radši nechodit. Já malou neberu do obchodu ani s obyč.nachlazením.

marry94
autor
14. lis 2023

@klokanka31 bohužel jsou všichni v práci ale naštěstí sousedska mě zachránila tak jsem ani nikam nemusela

klokanka31
14. lis 2023

@marry94 Víš ono nejde ani tak o to aby ona nikoho nenakazila, ale aby ještě sama nechytla něco dalšího, děti mívají po nemoci oslabenou imunitu...

palja
14. lis 2023

@marry94 pokud už je ke konci ATB a není opravdu jiná možnost.
Já tedy děti s ATB do obchodu nikdy neberu. Ještě týden po dobrani mají dost oslabenou imunitu. Objednávám buď na rohlik.cz nebo nakupuje manžel. Když chci jít já do obchodu, tak počkám, až je manžel z práce doma a jdu.

miryp
14. lis 2023

Není nic jednoduššího než vymyslet jiný oběd, dítě oslabené nemocí bych do obchodu nebrala. Pokud měla být smetana jen pro zjemnění a ne jako základ omáčky, pak stačí tuto prostě vynechat, nepoznáš rozdíl. Pokud měla být smetana jako základ omáčky, dá se hravě nahradit mléčným bešamelem... Každopádně je fajn mít sousedy, kteří neváhají pomoci ;)

ahyt
14. lis 2023

Ano, my s detmi i lyzovali.Ale holt doktori jsou v tomhle povestni.Umime si poradit kdyvto jde a kdy ne.

pabka
14. lis 2023

@ahyt také od 5. dne atb když dítě nemá obtíže vedeme běžný život.. i naše dr. je s tím v pohodě.

pavca1982
14. lis 2023

Bez urážky mám vlastní rozum a abych se musela ptát na takou věc na internetu než se sama rozhodnu to mi přijde trochu moc. Mě tohle prostě pořád překvapuje a vždycky si říkám k čemu někomu je taková informace?Přečtu si 3x ano a 4x ne tak nepůjdu?Každý by měl přeci jednat podle svého uvážení.
Jen názor...

j.a.n.i
14. lis 2023

No, pokud by bylo tak male, ze by nemohlo tu chvilku zustat samo doma, tak bych jela pro tu jednu vec autem a ditko nechala tech par minut v aute. V tomhle počasí tam ani nezmrzne, ani se neupece

zmrzlinka
15. lis 2023

Buď ho nech doma jestli půl hodiny vydrží nebo mu dej roušku/ respirátor .

aspie83
15. lis 2023

@marry94 šla bych do menšího obchodu, pokud je ta možnost 😉 jelikož jsem s dětmi sama, se psem a bez hlídání, tak prostě venčit a případně nákup nejnutnějšího musíme zvládnout za každé situace 🙈 jen se v případě nemocí prostě vyhýbáme místům s více lidmi a vyřizujeme pouze nejnutnější 😉

megi89
15. lis 2023

Jasně, že bych šla. 🙂