Jak často se podává a k čemu je? Mudr mi ho dala prošlý minim.trvanlivostí. Myslíte že tomu něco je?
Ahoj, tak kanavit je vit. K, ptala jsem se přímo na hematolce a tam mi doktor řekl, že je to zbytečné...Co vím, tak v porodnicích se dává injekce vitamínu K a to by mělo stačit .... já osobně ho po doporučení dr. malý nedávám...
A nevím, jestli se nemýlím, ale sluneční vitamín je vitamín D a ten se dává ve Vigantolu 😉
ahoj ja jsem dávala vitamín K 1x týdně do 12.týdne věku.......je to jako prevence krvácení u miminek-na srážlivost,...
musí se dávat přesně,pozor na předávkování........
jo, je to prevence krvácení a dávý se 1x týdně do 3 měsíců, prošlý bych zkusila vyměnit v lékárně
Teď se už vit. K apikuje většinou injekčně po narození miminka, jde o vit. ovlivňující srážení krve. Pokud je prošlej, tak bych to určitě nedávala.
my dávali do půl roku jednou měsíčně
Nám ho vždy dával pediatr v poradně, myslím, že do 6měsíce, 1 kapku.
S prvním synem jsme ho dávali do půl roku, jednou týdně do tří měsíců a pak jednou měsíčně jednu kapku.
Teď se to prý změnilo, takže dceři s dcerou jsme dávali jednou týdně jednu kapku do 12. týdnů - takže do tří měsíců.
Prošlé léky bych nedávala žádné, ani vit. K.
dostali jsme pouze v porodnici, potom už ne
my dáváme jednu kapku měsíčně a máme dávat do půl roku.
Teď prý se dává jen v porodnici, ale švagrová ho pro malého od dr. taky dostala. Prošlý bych vrátila!!!!!!
Obe me deti dostaly 2 davky vit. K v porodnici a 1 na prvni kontrole u pediatra. Vsechny davky dostali do pusinky. Vic davat nemusim.
Dávali jsme jednou za měsíc kapku do půl roku. A prošlý bych vrátila, ten bych určitě nedávala.
My taky dostali jenom injekčně v porodnici a teď už nedáváme. Jenom vit. D. 1x denně.
Ahojky, ted uz se obvykle Kanavit podava injekcne v porodnici a pak uz ne, ale pokud (jako my) jste ho v porodnici nedostali, dává se 1x týdně 1 kapka do věku 1 měsíce a pak 1 měsíčně 1 kapku do věku 6 měsíců, Léky po vypršelé době použitelnosti se v žádném případě nesmí používat a už vůbec ne u dětí, může se účinná látka rozkládat (někdy dokonce až na toxické látky (např. u některých antibiotik) a nebo podstatně ztrácí účinnost. Od tvoji dr. je to hrubá chyba, že ti ho dala prošlý!! V lékárně ho můžeš odevzdat na zneškodnění, ale v žádném případě ti ho nevymění za nový (protože oni ti ho prošlý nedali, tak ti ho nesmí vyměnit za nový), takže tvoje mudr by ti měla napsat recept a s tím si nový vyzvednout v lékárně, je bez doplatku, tak zaplatis jen 30 KC
Jak je to teď s podáváním Kanavitu?
Kapete ho-pokud ano,jak často a jak dlouho ho musíte kapat?
Kojíte nebo dítě pije UM?
Kapu 1 krát za týden po dobu 12 týdnů. Plně kojím.
Vitaním K je sluneční vitamín,ale ted v létě se dávat nemusí. U jakýkoliv léků a vitamínů bych si neriskla dát po době použitelnosti,max. do měsíce po konci doby ,ale jinak ne.